Personligt

Kerstin

Jag heter Kerstin Anderås-Lundquist. Jag föddes 1946 i Örebro, Sverige. Mina föräldar Brita och Per Anderås var under min uppväxt missionärer i Chile och Peru. Under 38 år var jag gift med Bengt Lundquist från Katlskrona. Vi arbetade både i Peru och Bolivia som missionärer. I Peru föddes våra döttrar Eva-Marie och Carina.

År 1988 flyttade vi till USA för att jag skulle arbeta med förlaget Vida i Miami med produktion av söndagsskolmaterial. Vi bodde senare i Colorado i två år och flyttade 1998 till Springfield, Missouri, där jag nu är bosatt. Eva-Marie kämpade hela sitt liv med cystik fibros och fick på Luciadagen 2001 flytta hem till Gud. Carina träffade Thomas Cole och ingick äktenskap med honom i november 2002. De har nu fyra barn som är mina ögonstenar. Bengt fick hembud i oktober 2007.

Jag är nu pensionerad från Assemblies of Gods förlag Gospel Publishing House där jag arbetade med produktion av undervisningsmaterial på spanska. Min vision är att sprida budskapet om Guds kärlek, speciellt i den spansktalande världen. Jag arbetar nu med framställning av undervisningsmaterial på spanska för att erbjuda alla bibellektioner jag skrivit under åren. Jag hoppas även få kontakter för att hålla undervisningsseminarium.

Min blog på engelska finner du på www.kelund.wordpress.com

Den spanska hemsida är www.hermanamargarita.com.

Jag har flera andra hemsidor på spanska. På www.misperlitas.wordpress.com publicerar jag en ny berättelse för barn varje vecka.

För dem som jobbar med översättningar (spanska/engelska) kan denna sida vara av intresse: www.finoarte.wordpress.com

Jag behöver mycket uppmuntran och förbön för att fullfölja den vision och uppgift Gud givit mig. ”Jag anser inte att mitt liv har något värde för mig; jag vill bara fullborda mitt lopp och det uppdrag som jag har fått av Herren Jesus: att vittna om Guds nåderika evangelium” (Apg 20:24).

7 kommentarer till Personligt

 1. Gabriella Markos Tolsén skriver:

  Hej Kerstin! Här kommer en hälsning från en för dig troligtvis okänd person. Jag heter Gaby Markos Tolsén och hittade ditt namn när jag sökte på dina föräldrars namn. Kan jag maila dig på en vanlig mailadress?
  Gv dig
  Mvh
  Gaby

 2. Annika Nilsson skriver:

  Hej Kerstin.
  Mitt namn är Annika Nilsson och jobbar på Livets Juridik AB, jag behöver din hjälp att komma i kontakt med din dotter Carina ang. en bouppteckning. Kontakta mig gärna på min mailadress.

 3. Birgit Holmgren skriver:

  Hej! Vi har en gemensam släkting, din mormor Signe. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om henne för hon är samtidigt min farmor. Vi bodde så nära varandra i Kumla, min farmor och min familj, men kontakterna var sparsamma. Jag har alldeles för få minnen av tant Signe, som min mamma Mary kallade henne. Kanske kan du berätta lite om din mormor? Vi är ju kusiner du och jag, till på köpet jämngamla. Jag har precis färdigställt ett manus om mitt 70-åriga liv. Arbetsnamn: ”Handelshögskolan ligger inte i Kumla”. Några sidor handlar om tant Signe.

 4. Gunnar Bäckström skriver:

  Hej
  Nu har jag lyckats få svar på lite huvudbry beträffande ett ”missionärs-kort” jag hittat efter min sedan 2012 bortgångna mor Gunhild Bäckström, f. Nyberg i Ljungby. Du är med din mor och far på ett ”vykort” taget av Signe Ståhl, Örebro. Jag hittade samma bild i din blog, fast utan mor. Chile Sydamerika står det också. Det bör vara taget runt 1950?
  Tack för din blog och hör gärna av dig till mig.
  Gunnar Bäckström, Nässjö

  • kelund skriver:

   Mycket intressant! Kortet du talar om var nog taget 1948 innan vi reste till Chile. Jag har hela kortet men plockade bort mamma för jag ville poängtera pappa och mig.

 5. Mary Anita Kjøndahl skriver:

  Hej Kerstin..så fantastisk å hitta dej. Jag heller just på att lesa din pappas bok Guld i Inkaland och letade på ersn familj. Jag bor i Norge sedan 1970. Har tre barn och 9 barnebarn her. Min yngste dotter har varit i Peru och Colombia i legre tid.
  Kollar om du får det her..
  Kram från Anita fd. Holmstrøm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s