Mitt mest värdefulla minne

“Brand orsakar förluster på 2 000 000 pesos”, var rubriken i La Prensa, söndagen den 5 april 1953 i Osorno, Chile. Tre hus reducerades till spillror. Det vore intressant att veta hur mycket två miljoner chilenska pesos skulle representera idag.

Husen tillhörde broder Leighton, en av äldstebröderna i kyrkan där min far var pastor. I ett av husen hade vi möteslokalen och vi som familj bodde på andra våningen. Jag var sju då. Mina föräldrar besökte vänner i huvudstaden och jag var hos familjen Rauque på landsbygden.

En förlust på två miljoner är ingenting jämfört med att förlora sin själ. Hela världens rikedomar i är ingenting i jämförelse med frälsningen.

För vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?” Markus 8:36

Vi går alla igenom traumatiska upplevelser. Det underbara är att ha Herren vid vår sida, som tröstar och hjälper oss. När mamma fick veta om branden och att de som familj hade förlorat allt (förutom vad de hade i resväskorna som de tagit med till Santiago), men att inget hänt mig, satte hon sig vid pianot och sjöng:

Jag är så nöjd här med bara en hydda
fast guld och silver ej blivit min del.
i himlastaden jag ska få än bättre
med silvermurar och guldpanel.

En boning med silvermurar och guldpanel är de kristnas härliga hopp. Vad världen har att erbjuda är flyktigt.

Perlita berättelsen denna vecka (som hunnit bli 504 och är på spanska) börjar med ett helande under mamma fick uppleva. Hon hade alltid drömt om att rida och fick möjlighet till det i en by vi besökte en söndag eftermiddag när vi bodde i Chile. Men innan hon tog tyglarna började hästen galoppera. Mamma kunde knappt hålla sig fast i sadeln. Lyckligtvis såg någon hästen och stoppade den; men tyvärr föll hon av hästen och slog huvudet på en sten.

Turen hem var smärtsam och mamma kunde knappt ta sig upp de fjorton trappstegen till andra våningen, där vi bodde. När hon kom i säng kunde hon inte röra sig eller lyfta huvudet. Mamma var förlamad! Den kvällen, medan hon låg i sängen, hörde hon vännerna i kyrkan be att Gud skulle hela henne. Full av tro bestämde hon sig för att stå upp i Jesu namn. Först flyttade hon ett ben, sedan det andra… och så stod hon upp!

Det var ett av de många mirakel som Gud utförde i kyrkan i ett av broder Leightons hus, som alla tre var gjorda av trä.

Sedan kom branden med förlusten av två miljoner chilenska pesos. Det var påsken 1953. Som jag nämnt besökte jag en familj på landet och mina föräldrar hade rest till huvudstaden Santiago. Julio, familjens son, och jag lekte vid sjön när vi såg stora eldslågor i fjärran. Vi visste inte att det var broder Leightons tre hus som brann. Platsen där jag tog emot Jesus som min frälsare och där min mor botades av förlamning gick förlorad.

Det var en stor materiell förlust, särskilt för familjen Leighton som förlorade tre hus. Men det fanns något som elden inte kunde förstöra… minnet om vad som hände den lyckligaste kvällen i mitt liv, när jag bestämde mig för att följa Jesus. Det är mitt mest värdefulla minne!

Låt mig betona vikten av frälsning. Jag var fem eller sex år gammal när jag överlämnade mitt liv till Jesus Kristus. Jag var inte för ung och jag har aldrig ångrat det. Vi måste alla fatta detta beslut. Gud har inga barnbarn; ingen är kristen eftersom deras föräldrar är det. Var och en måste bestämma för egen räkning att följa Jesus. Att vara frälst är den största rikedomen.

Jag har ägnat mitt liv åt at hjälpa flickor och pojkar att få lära känna Jesus. Denna höst skall jag varje vecka i La Perlita (barnberättelserna på spanska) berätta något om mitt missionärsliv och vad det betytt för mig att följa Jesus.

Vi lever i annorlunda tider. COVID-19 har möblerat om saker och ting i vår värld. I Peru har det varit utegångsförbud. Lärare i många länder kan inte samla barnen som de brukar. Jag har fått mänga förfrågningar om att få använda mina undervisningsbilder (som Absalom gjort) i Zoom lektioner och på andra sätt.

Bed att många barn får uppleva Jesus till frälsning! Må detta bli det mest värdefulla minnet för dem också!

Vad är ditt värdefullaste minne?

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Mitt liv och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s