Tankar runt pandemin

När jag skrev i början på april rapporterades det 1 312 628 fall av coronavirus världen över, med 72 636 dödsfall. Nu har siffrorna stigit till 4, 677,254 med 310,438 dödsfall.

Covid-19 finns nu i 213 länder, ett fenomen som ingen kunde ha räknat ut. Jag tror inte att det är Gud om har skickat viruset, fast han tillåtit det. Vi ser hur maktlösa vi människor är.

Jesu tillkommelse står för dörren och detta är bara ett litet prov av det som kommer att hända världen över när Guds församling inte längre finns kvar här.

Så här måste min medhjälpare Cristina klä sig när hon går ut, för att skydda sig från det lilla osynliga viruset som har invaderat vår värld.

En känd pastor som min syster Agneta lyssnar till varje dag predikade en serie om himlen. När han förberedde sitt undervisningsmaterial kände han som om han träffats av en bomb. Han upplevde då att han i stället skulle tala om Jesu snara återkomst. Agneta blev lite besviken eftersom hon gärna ville höra mer om himlen. Men brådskan var stor för den mannen att tala om Herrens ankomst.

Jesus kommer snart!

Måtte detta angelägna budskap gripa våra hjärtan! Är du redo att möta Herren?

Tänk om vi skulle förbereda oss lika mycket för att möta Jesus som vi förbereder oss för att gå ut och ”möta” viruset!

Jag vill dela med mig ett budskap om vila och hopp i dessa pandemitider. Lita på att Gud är din beskyddare. Lita på att han omger dig på alla sidor. Du kan vara säker på att Gud håller dig i sin hand, som det så underbart står i Psalm 139:6.

Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand.

Lita på löftena i Psalm 91. Läs dem över dig själv och din familj. Anpassa dem personligt!

Jag säger till Herren:
”Min tillflykt och min borg,
min Gud som jag litar på.”

Du ska rädda mig från jägarens snara
och den härjande pesten.

Med dina fjädrar täcker du mig,
under dina vingar finner jag tillflykt.
Din trofasthet är sköld och skärm.
(Psalm 91: 2-4)

Må denna tid av osäkerhet på grund av viruset leda dig närmare Herren. Må du uppleva hans närvaro ännu djupare.

Tänk på hur hönan täcker de små kycklingarna under sina vingar och skyddar dem från fara. Föreställ dig att du vilar under Guds väldiga vingar, att han täcker dig med sina fjädrar.

Följ aposteln Paulus uppmaning i Romarbrevet 12:12:

Min största glädje är att tillhandahålla undervisningsmaterial. Detta är en svår tid för många lärare, vars klassrum är tomma på grund av pandemin. De får inte träffa sina elever.

Victoria i Huancayo, Peru, en av mina söndagsskolflickor från min tid där, som nu själv är lärare, skrev nyligen till mig. Hon känner sig så ledsen för att hon inte kan ha sin söndagsskola. När hon ser något av barnen, och de frågar henne när de ska ha söndagsskola igen, värker det i hjärtat på henne för att hon inte kan ge dem ett datum. Min stora ”Tía Margarita” familj lider. Men vi hoppas på Herren att det snart blir slut på pandemin. Vi finner vila i att lita på Gud.

Jag tackar Herren för de tusentals lärare jag har förmånen att förse mig med undervisningsmaterial. Nu hjälper Cristina mig att spela in min bok på spanska om hur man bättre undervisar barn i Guds ord. Jag talar på min mobiltelefon och hon spelar in det på sin mobil. Vi lägger till bilder och text för att göra det mer attraktivt. Det är vår huvudsakliga pandemiaktivitet. Mycket enkelt system, men det fungerar.

Det bästa vi kan göra i alla situationer är att vila i Gud. Vi hoppas på Herren och finner ro och frid i honom.

Men vad hoppas jag nu på, Herre?
Till dig står mitt hopp.
Psalm 39:8

Bara hos Gud har du din ro, min själ,
från honom kommer mitt hopp.
Psalm 62:6

Du är mitt hopp, Herre, Herre, min trygghet
ända från min ungdom.
Psalm 71:5

Salig är den som har Jakobs Gud till sin hjälpare,
som sätter sitt hopp till Herren sin Gud.
Psalm 146:5

Förhoppningsvis kommer denna pandemi att vara över snart och livet blir ”normalt” igen. Vad är normalt? Att vila i Jesus och hans kärlek och omsorg är det mest normala. Men kanske det inte blivit så stora förändringar i Sverige de sista månaderna. Här i USA har vi fått hålla oss hemma och i Peru har det varit stränga förordningar för att inte vara ute på gatorna.

Nästa gång kanske jag har något roligare att skriva om.

Gud välsigne dig! Ha en bra ”efter corona” tid!

Annons

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Vardagsliv i USA och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tankar runt pandemin

  1. Gro Agersten skriver:

    Takk for i hilsen i Corona-tider. Ja, det er godt å hvile i Herren. Han har omsorg for oss:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s