Påskbudskapet året om

Ännu en gång skall vi fira årets underbaraste högtid. Vi ska fira Jesus och hans stora frälsningsverk för oss på korset. Jag har haft tre ord i mina tankar den sista tiden och det har lett till många idéer. Spanska och engelska har jag klarat av. Det tog mig lång tid att komma fram till orden på svenka. Det jag presenterar här är det bästa jag kunnat åstadkomma.

Det började med en brödsbrytelsehögtid. Pastorn gav oss tre ord att tänka på inför denna högtid:

Remember: MINNAS

Reflect: REFLEKTERA

Rejoice: GLÄDJAS

Min trogna medarbetare Cristina har hjälpt mig med illustrationerna. Här vill jag berätta lite om betydelsen. Här kommer en PDF fil med alla delarna. Hoppas du inte har problem med att få fram den.

HEDRA JESUS:  Hedra Jesus cirkel

Innan jag går vidare skall jag berätta något nytt jag gör denna påsk. Jag firar Jesu åminnelsehögtid varje morgon.

Så här instiftade Jesus högtiden:

  • Han tog ett bröd, tackade Gud, bröt det och gav åt sina lärjungar och sade: “Detta är min kropp som blir utgiven för er. Gör detta för att minnas mig.”
  • På samma sätt tog han bägaren efter måltiden och sade: “Denna bägare är det nya förbundet genom mitt blod som blir utgjutet för er.

1 Korinthierbrevet 11:23-26 Jag har själv tagit emot från Herren vad jag fört vidare till er: Den natt då Herren Jesus blev förrådd tog han ett bröd, tackade Gud, bröt det och sade: “Detta är min kropp som blir utgiven för er. Gör detta för att minnas mig.” På samma sätt tog han bägaren efter måltiden och sade: “Denna bägare är det nya förbundet i mitt blod. Så ofta ni dricker av den, gör det för att minnas mig.”

Så ofta ni äter detta bröd och dricker denna bägare förkunnar ni Herrens död till dess han kommer.  (SFB)

Den första morgonen hade jag mitt barnbarn Sarah hos mig. Du ser mitt bord. Stolen klädd i rött är reserverad för Jesus. Jag vet att han sitter på Faderns högra sida i himlen, men det ger mig en känsla av glädje och trygghet att tänka mig att han sitter vid mitt bord. I anden är han hos mig, det vet jag.

Cirkeln som ligger på borden har de tre orden. Jag skall berätta lite om det längre ner. Israels flagga påmminer om att bedja för Guds egendomsfolk. Jag har också en blomma som representerar mitt arbete. Att fira måltid med Jesus hemma i mitt kök, varje dag, fick jag inspiration till geneom ett vittnesbörd jag hörde om en pojke som hade ansiktet vanställt. Föräldrarna firade denna måltid med honom varje dag. Efter två veckor blev han helad och ansiktet var helt normalt.

Just nu ber jag inte om något utan bara sitter i gemenskap med Jesus. Längre fram skall jag be om mitt helande. Jesus sade att vi skulle göra detta för att minnas honom. Samtidig så förkunnar vi Jesus död tills han kommer.

Om du inte firar måltid, ta extra tid dessa dagar att bara sitta med Jesus. Ta djupa andetag och njut av hans närhet. Låt honom tala till dig. Lyssna! Gläd dig!

Du kan göra en egen bordsdekoration. Bilden visar spanska men i filen du ska ladda ner finns allt på svenska.

Börja med att MINNAS Jesu underbara verk, allt vad han har gjort för dig. Att REFLEKTERA över hans godhet, betyder att tänka på det–att tänka djupt. Sen kommer du att GLÄDJAS. Mest av allt gläds vid tanken att han kommer igen. Vi har hopp om att få vara med Jesus i evighet!

Kan du inte glädjas? Kontakta mig genom en kommentar här. Jag vill hjälpa dig. Det finns inget viktigare än att ha allt gott ställt med Gud. Skulle döden knacka på din dörr, är du redo att möta Gud?

Detta är en bild du kan trycka på ett papper i färg. Eller kan det användas för att undervisa barn och de kan färglägga.

Här är en bild att fylla i själv. Skriv dina egna tankar!

Ett bokmärke

Det finns i färg och i svart/vitt. Varje blad har 6 stycken.

Bokmärke:  Hedra Jesus Bokmarke

Detta påskbudskap gäller året om.

  • MINNS vad Jesus gjort.
  • REFLEKTERA över hans godhet.
  • GLÄD dig över att han snart kommer igen!

Vi hörs snart igen, hoppas jag.

Glad Påsk!

 

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Det här inlägget postades i Påsken och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s