Guds stora omsorg

Det blir 30 år i juli sen vi som familj kom till USA. Jag måste berätta i detalj om hur Gud ledde oss hit, men det får bli en annan gång. Nu vill jag berätta något alldeles färskt om Guds omsorg i mitt liv.

Gång efter annan har något liknande hänt under dessa 30 år. Jag har blivit van att arbeta dubbelt (extraknäck). Det var enda sättet att klara ekonomin när vi kom hit som fyra vuxna som skulle leva på min grundlön. Varken Bengt eller flickorna hade tillstånd att arbeta. Så jag började översätta böcker och läsa korrektur på kvällarna.

Vi skojade ofta om att jag hade en ängel som fått som uppgift att se till att jag alltid hade denna extraknäck. Saken är den att jag inte har behövt ”leta” efter dessa jobb. De har kommit till mig. Och det har inte varit så att jag haft flera på en gång och sedan inget! När ett jobb var avslutat så blev jag erbjuden ett annat. Inte undra på att vi tänkte att en ängel styrde och ställde.

Periodvis har jag kunnat dela med mig av jobben till en av mina systrar. När Eva-Marie levde fick hon hjälpa till med vissa delar. Carina har också varit med i vissa avsnitt. Min älskade far ställde också upp. Men nu skall jag delge min senaste upplevelse.

Nu behöver jag inte arbeta för att försörja familjen. Jag är pensionär och kan leva på min pension. Men nu har jag två medhjälpare som är värda sin lön.

Det är nu snart tio år sen jag började publicera bibelberättelser på nätet.

Barnberättelserna La Perlita har denna vecka nummer 403. För att ha med bilder och aktiviteter till dessa behöver jag hjälp. Vissa av er känner till Cristina och Absalom som jobbar med mig. Genom mina översättningsjobb kan jag betala dem.

Ett översättningsprojekt jag haft i fem år är nu avslutat. Jag blev lovad tre år, men det har blivit fem! Både Cristina och Absalom vet att så länge jag har jobb har de jobb. Hur skulle det nu bli? Jag kände mig inte orolig, för det arbete jag gör är Guds verk. Han vakar över de sina.

I fredags pratade jag med Herren om saken och kom att tänka på min vän Bruce. Han brukar ha arbeten ät mig ibland. Jag måste ringa för att se om han har några projekt, tänkte jag. Senare på morgonen, när jag satt och skrev några checker (vi har sådana i USA), påminde jag Herren om att det inte fanns mycket kvar på mitt konto.

Jag har lite besparingar för att täcka mina begravningskostnader (jag vill inte lämna min dotter med den bördan), men jag vill inte gärna använda den fonden. Gud vet förstås allt det, men han har sagt att vi skall göra att våra önskemål kända inför honom.

När jag sitter där och skriver och samtalar med Herren, gissa vem som ringer? Bruce! Och han hade ett översättningsprojekt till mig!

Tala om Guds omsorg! Precis som han gick före Israels barn i en molnpelare och en eldpelare på ökenvandringen, har han lett mig steg för steg hela mitt liv. Detta är inte det första undret av detta slag. Som jag nämnt har det pågått i 30 år. Men varje gång är det lika spännande!

Herren gick framför dem, om dagen i en molnpelare för att visa dem vägen och om natten i en eldpelare för att ge dem ljus. På så sätt kunde de vandra både dag och natt. Molnpelaren upphörde inte att gå framför folket på dagen och inte heller eldpelaren på natten. 2 Moseboken 13:21,22

Denna veckas berättelse för barn handlar just om hur Gud ledde Israel med molnpelaren och eldpelaren. Här har Absalom ritat barnen som ser detta med spänning. Men det tog flera bilder innan vi fick det rätt! Varje bild har sitt pris. För det mesta är jag nöjd med första bilden, och han är duktig!

Pratar du spanska, läs La Perlita här: clubperlita.wordpress.com

På engelska: MX1414.wordpress.com

Nu har jag alltså ett nytt project. Det representerar minst 200 timmars arbete. Jag gör det med glädje. Ibland blir jag trött och önskar jag bara vore en vanlig mormor. Men då skulle många barn och lärare bli besvikna, som väntar på sin berättelse varje vecka.

När detta är klart kommer min ”ängel” säkert med något annar projekt. Då blir det ett annat under! Ingen tvekan om det!

Kära läsare, du kan få uppleva Guds närvaro och omsorg i ditt liv. Vad du än behöver idag, lägg det i Guds händer. Han har lovat att aldrig lämna oss eller överge oss.

Lev inte för pengar, utan nöj er med vad ni har. Gud har själv sagt: Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig. Därför kan vi frimodigt säga: Herren är min hjälpare, jag ska inte vara rädd. Vad kan en människa göra mig? Heb 13:5,6

Gud har omsorg om dig!

 

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Mitt liv och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s