En hjärtvärmande överraskning

På 1970-talet startade min far, Per Anderås, en bibelskola i staden Huancayo, Peru. Det blev senare Bibelinstitutet Betel. En av eleverna var Julio Rojas Flores.

På 1980-talet attackerade terroristerna området där Julio bodde. Han och hans familj var tvungna att fly, eftersom de inte ville vara med i terroriströrelsen. När Julio kom till oss på bibelskolan och frågade om råd över hur han skulle göra var det inte lätt att svara. Jag kommer inte ihåg alla detaljer, men av en eller annan anledning måste Julio gå tillbaka. Vi samlade alla omkring honom för att be. Jag kände det som om vi sade till Julio: ”Gå tillbaka och dö!” Vi visste att han inte skulle gå med terroristerna och de förmodligen skulle döda honom. Det var första gången jag hörde pappa gråta. Det var ett desperat gråt, på grund av en broder i Kristus som skulle hman i fiendehänder!

År senare, när det inte längre var hot från terroristerna, återvände Julio och blev pastor i pingstkyrkan i Ayacucho. Han arbetar fortfarande outtröttligt där. Jag ser hans inlägg på Facebook om de olika byarna han besöker och undervisar i Guds Ord.

I morse fick jag den mest hjärtvärmande överraskning jag fått på länge. Julio har gjort en video till minne av min far, Pedro Anderas som han kallades i Peru.

Vilken skatt, att ha detta minne av mannen vars enda önskan var att tjäna andra. I videon nämner pappa bibelversen som rörde honom för att göra just det.

Så låt oss därför göra gott mot alla medan vi har tillfälle, och särskilt mot dem som tillhör trons familj. Galaterbrevet 6:10

Videon är på spanska och har som bakgrund den typiska musiken för det område i Anderna där Julio arbetar. Pappa berättar för vännerna där om hans perfecta namn:

  • Per i Peru
  • Anderås i Anderna

Video till minne av Missionär Per Anderås

https://youtu.be/ssJq1fePHO8

Per Anderås som en ung missionär undervisar i Guds Ord

Min fars motto för bibelinstitutet var att förbereda tjänare. Ungdomar kom och frågade vilken titel de skulle få. ”Här utbildar vi tjänare” brukade pappa svara.

Den första examensklassen valde som namn DOULOS. Doulos är ett grekiskt ord som betyder slav eller tjänare.

Jag har valt TJÄNA OCH LYDA som mitt motto för det här året. (Skriver om detta en annan dag.) Jag påmindes idag om det arv som pappa lämnat mig. Han var en tjänare, vars största önskan var att göra gott mot alla. I ovanstående nämnd video var han 86 år gammal. Han berättar där att i Sverige när man når pensionsålder jobbar man inte längre. ”Men jag kan inte göra det”, sa han. Så länge han orkade, ville pappa fortsätta att tjäna det folk som Gud kallat honom till.

Min mor hade missionskallelse sedan barndomen, men hon ville inte bli missionär. När hon träffade pappa var hon glad eftersom hon var säker på att han inte skulle bli missionär, men hon kände att de hörde ihop. Varje morgon när pappa hade sin bönstund såg han en karta över Sydamerika framför sig, och han förstod vad det betydde.

En dag frågade mamma honom om han hade tänkt på att bli pastor, för att hon tänkte att det kunde kompensera för att inte följa sin missionskallelse. ”Nej”, sade pappa, ”men Gud har kallat mig att bli missionär.” Det avgjorde saken.

De hade lite över femtio år tillsammans, och de ägnade sitt liv åt att tjäna andra. Här kan du läsa berättelser om deras missionärsliv: Guld i Peru

Precis som mina föräldrar lydde kallelsen att tjäna Gud, vill jag vid 86 års ålder säga samma sak som pappa: ”Andra slutar jobba, men det kan inte jag göra!” Så länge jag finns kvar på jorden vill jag tjäna Jesus!

Hoppas du fär en hjärtvärmande överraskning!
Gud välsigne dig! Ha en underbar dag!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Det här inlägget postades i Missionsliv i Peru och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s