Frukost på jorden, festmåltid i himlen

”Saliga är de som är bjudna till Lammets bröllopsmåltid.” Uppenbarelseboken 19:9

Min favorit person, min hjälte, min pappa, var på väg för att äta frukost. Det var då han blev kallad hem för att fira måltid i himlen!

Han är välsignad, han är bland de ”inbjudna” till festmåltid med Jesus! Han är mannen som lärde mig vägen till Gud. Han är den som bad för mig när jag tog emot Jesus som min Frälsare. Han är den som visade mig med sitt liv vad det innebär att ha tro på Gud. Han är mannen som alltid fanns där för att ge mig råd. Han är den som vigde Bengt och mig. Han var den som körde oss till sjukhuset när vår förstfödda var på väg (120 km). Han var med oss ​​när vår dyrbara skatt jordfästes. Han är den som jag alltid kunde lita på. Han är mannen som skrev in på dator alla mina tryckta lektioner och berättelser från tiden i Bolivia, när det var dags att sätta ut dem på nätet. Han är mannen… minnen kommer flödande ett efter ett annat.

Jag är så glad över det sista samtalet jag hade med pappa på juldagen. Jag bad honom att hälsa till Jesus ifrån mig och att hälsa till mamma, Bengt och Eva-Marie. Sedan pratade vi om våra nära och kära som inte har tagit emot Jesus som sin Frälsare och Herre. Hur vi önskar att vi en dag alla skall vara tillsammans vid den stora festmåltiden i himlen.

Per Hugo Anderås hade en stor familj:

  • 5 barn
  • 19 barnbarn
  • 39 barnbarnsbarn (jag hoppas jag räknat rätt)

Vilken förmån att ha haft sin pappa som bäste vän. Att ha haft honom så länge är otroligt. Han levde 97 år!

Mamma gick hem till Gud år 2001. Därefter gifte pappa om sig år 2007. Hans lilla peruanska fru (jag säger ”lilla” för hon var bara hälften så stor som han) skötte honom in i slutet. Vilken välsignelse att han hade henne! Pappa fick vara i sin omgivning till det sista.

Jag känner mig välsignad och mer än dubbelt välsignad att få hedra minnet av den man som bildade mitt liv. Jag startade mitt missionärsliv med honom och mamma 1948. Min första missionsresa gjorde pappa och jag i Anderna när jag var 13 år. Vi arbetade tillsammans många år i Peru. Jag ska skriva och berätta om det en annan dag.

Tre år i rad besökte jag pappa på hans födelsedag och stannade i Sverige några veckor. Jag är så glad att jag fick ha den tiden med honom. Vi firade hans 95-års dag och då siktade han på 100! Kroppen orkade inte fram till det målet!

Detta är min favoritbild från de besöken. Så vill jag minnas min vän och hjälte. Pappa gillade inte att jag kallade honom ”hjälte”. Han var det, för jag såg upp till honom.

Du är också bjuden till måltid i himlen! Jesus är vägen till Gud. Kommer vi att mötas där? Skriv gärna en kommentar om du har frågor. Jag önskar inget högre än att hjälpa dig finna vägen till Gud.

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Min familj och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Frukost på jorden, festmåltid i himlen

  1. nils.ingvar skriver:

    Så har ännu en trogen tjänare lämnat oss. Vi lyser frid över hans minne. Jag träffade din pappa en gång när ni bodde i Vånga, om jag inte minns fel bodde ni i ett gult hus intill klippan.Tänker ofta på er, då var ju Eva Marie också med. Önskar Er Ett Gott Nytt År, med Herrens välsignelse  Hälsningar från Åhus. 

    Skickat från min Samsung Mobil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s