Några av min mors önskningar

Det är nu 15 Mors Dag som min lilla mor varit i himlen. Det är svårt inte inte ha henne att ringa till och berätta saker. Egentligen ”förlorade” jag henne långt innan hon lämnade jordelivet, men jag tror inte hon glömde vem jag var. Tyvärr var avstånden långa så vi träffades inte så ofta.

Idag vill jag hedra hennes minne med att berätta om hennes bibelvers och några av hennes önskningar.

Ha din glädje i Herren.
Då ska han ge dig
vad ditt hjärta begär.
Psalm 37:4

En sak som hon önskade var att se midnattssolen. Den önskan uppfylldes tidigt. Mina föräldrar, Brita och Per Anderås, blev inbjudna att följa med blåsorkestern i Elim, Orebro, på en resa till Finland. Då fick hon denna önskan uppfylld.

Hon drömde om att åka till Australien, men det blev inte av. ”Det kostar inget att drömma”, brukade hon säga. Ja, varför inte drömma?

En annan önskan som blev uppfylld var att få bo i ett hus vid en sjö. Det uppfylldes under senare delen av hennes liv. Under de år mor och far bodde i USA blev de ”snöfåglar”. Så kallas de som bor i Florida på vintern och spenderar somrarna i norra delen av landet. Florida i södern är mycket varmt om somrarna. Mammas hjärta orkade inte med den värmen. Tack vare min bror som bor i USA kunde denna dröm uppfyllas!

Nu firas ännu en Mors Dag, och då går tankarna till dem som gått före. Jag hoppas du också har din glädje i Herren. Gud är vår Far. En jordisk far önskar det bästa för sitt barn, hur mycket mer vår Far i himmelen?

Finns det någon far bland er som ger sin son en orm när han ber om en fisk? Eller en skorpion när han ber om ett ägg? Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?” Lukas 11:11-13

Jag har valt GLÄDJE I DEN HELIGE ANDE  som mitt tema för detta år. Det finns inget ljuvligare än att uppleva de helige Ande! Det var en önskan som min lilla mor hade som ung flicka.

Mamma berättar så här om sin önskan att uppleva dopet in den helige Ande:

Under hela min barndom kände jag kallelsen att bli missionär, fast det hägrade inte precis för mig. Efter det att jag blivit döpt längtade jag mycket efter Andens dop. En natt när jag låg på köksgolvet, drömde jag att Gud sa till mig: ”Om du svarar ja på kallelsen ska jag döpa dig i den helige Ande.” I drömmen svarade jag ja, och då kom något så ljuvligt över mig och jag började att tala i nya tungor. Om jag verkligen gjorde det, eller om det endast var i drömmen vet jag inte.

Läs mera här om min lilla mors vilja att göra Guds vilja: Brita Anderås

Jag önskar oss alla det bästa jag vet: Guds välignelser!

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Min familj och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s