Marana tha, “Vår Herre, kom!”

Hela veckan har mina tankar kretsat kring Marana tha.

Jag minns när jag bode i Sverige och vi hälsade med “frid”. På den tiden sa vi inte ”hej”, vilket jag tyckte var lite överdrivet. Jag kom att tänka på detta när jag läste om hur de första kristna hälsade varandra med Marana tha, “Vår Herre, kom!” Tänk att för varje hälsning bli påmind om att Herren kommer.

Aposteln Paulus använde denna hälsning i sitt första brev till korinthierna (16:22). Marana tha är en påminnelse om det saliga hopp vi har.

Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och i stället leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är, medan vi väntar på det saliga hoppet: att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus ska träda fram i härlighet. Han har offrat sig för oss för att friköpa oss från all laglöshet och rena åt sig ett eget folk, som är uppfyllt av iver att göra goda gärningar. Titus 2:11-14

När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord. 1 Tess 4:16-18

För mig är denna hälsning -Marana tha- ett av de härligaste ord en kristen kan använda. Paulus skrev till tessalonikerna att de skulle uppmuntra varandra med hoppet om Jesu återkomst. Det är det jag vill göra!

Ärkeängelns röst och ljudet av Guds basun är det vi väntar på. Så spännande att tänka på att ryckas upp bland skyar, att lämna denna världen för att alltid vara med vår älskade Frälsare.

Detta är det saliga hoppet vi har som kristna. Mitt hjärta överflödar av glädje men samtidigt gråter jag med tanke på alla dem som inte har detta hopp. Jesus har gett oss uppdraget att predika evangeliet. Med enkla ord gav aposteln Paulus svaret på den urgamla frågan: “Vad skall jag göra för att bli frälst?” ”Tro på Herren Jesus så blir du frälst, du och din familj”  (Apg 16:31).

Marana tha! Varje dag uppfylls de tecken som Jesus gav med tanke på hans ankomst.

 Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli svält och jordbävningar på många platser. Men allt detta är bara början på födslovåndorna.

Då ska man utlämna er åt lidande och döda er, och ni kommer att bli hatade av alla folk för mitt namns skull. Och då ska många komma på fall, och de ska förråda varandra och hata varandra. Många falska profeter ska träda fram och bedra många, och eftersom laglösheten ökar kommer kärleken att kallna hos de flesta. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst. Matteus 24:6-13

Låt oss allvarligt bedja för våra nära och kära som inte tror på Jesus. Låt oss be för våra vänner, grannar och arbetskamrater… Må vi vara villiga att bli använda av Gud för att leda dem till frälsning.

Detta är lite av det som mina tankar kretsat kring denna vecka. Jag vill med dessa ord uppmuntra oss alla.

Marana tha!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Kristna livet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s