Hjärta för missionen

Jag måste berätta något som gjort mig oerhört lycklig. Långt tillbaka i tiden var Sveriges yngsta missionär. Ja, så stod det i tidningsartiklar när jag reste till Peru som 18-åring för att missionera. Den benämningen varade inte så länge, för tiden radderade snart det där med ”yngsta”. Men missionär har jag varit hela livet!

Nu är jag en pensionerad men fortfarande missionär. I Guds rike pensionerar man sig inte. Gud har alltid en uppgift för den som vill vara upptagen. Jag är fullt upptagen med att publicera lektioner på nätet. Och sakta men säkert får jag kontakt med söndagssollärare som är mycket tacksamma att de får ladda ner mitt undervisningsmaterial.

Tidigare i år skrev jag om en söndagsskola i Mexico som sänt mig en present till min födelsedag. Det hela började med att dom använde mina lektioner om Första Mosebok. En av lärarna och jag började korrespondera. Hon önskade sig en mormor som jag, och då sa jag att jag kunde bli hennes adoptivmormor. Hon läste vad jag skrev om mina barnbarn och var lite ”avundsjuk” på dem. Ja, det var så det gick till!

Jag är så tacksam till Gud för förmånen att få inspirera för missionen. Det är vad som hänt i Tecate, Mexico. Mitt adoptivbarnbarn heter Pilar. Hon är mitt uppe i att skriva lektioner för att undervisa i söndagsskolan om ett hjärta för missionen. Så har hon gjort sparbössor till klassrummen.

missionssparbossorVad som rört mig djupt är att de valt mig som sin missionär. Från min ungdom minns jag missionärerna Andersson, utsända från Elim i Orebro (jag vet att det stavas med ö, men har inget stort ö så det får bli o istället), som arbetade i Mexico. När jag reste ut som Sveriges yngsta missionär var Elim min utsändande församling. I oktober firar de 100-års jubileum. Nu har en söndagsskola i Mexico valt mig som sin missionär.

Sänd ditt bröd över vattnet, ty med tiden får du det tillbaka.
Predikaren 11:1 SFB

tecates-missionarIglesia Misión Cristiana heter församlingen. Vill du vara med att bedja för dem och för alla söndagsskolor runt om i Latinamerika som jag har förmånen att hjälpa med material?

Denna vecka skall barnberättelsen handla om en flicka som drömde om att bli adopterad och att få en egen bibel. Båda önskemålen gick i uppfyllese! Här är bilden som min medarbetare Cristina ritat.

en-egen-bibelDetta blir min lilla hälsning för idag. När du beder för Cristina, glöm inte Absalom. Här är en bild som han ritat om en flicka som var på läger. Vad önskade hon? Hon ville inte åka hem utan att bli döpt i den heliga Ande. Hon fick det hon önskade och bad om!

campamentoMen det är inte alltid man får det man önskar sig och ber om. Jakob och Johannes ville sitta på vardera sidan om Jesus i himlen. Det var en begäran som inte kunde tillgodoses.

Då gick Jakob och Johannes, Sebedeus söner, fram till Jesus och sade: ”Mästare, vi vill att du ger oss vad vi ber dig om.” 36 Han sade till dem: ”Vad vill ni att jag skall göra för er?” 37 De svarade: ”Låt den ene av oss få sitta på din högra sida i din härlighet och den andre på din vänstra.” 38 Jesus sade till dem: ”Ni vet inte vad ni ber om. Kan ni dricka den kalk som jag dricker, eller döpas med det dop som jag kommer att döpas med?” 39 De svarade: ”Det kan vi.” Jesus sade till dem: ”Den kalk som jag dricker skall ni dricka, och med det dop som jag blir döpt med skall ni döpas. 40 Men platsen på min högra sida och platsen på min vänstra sida är det inte min sak att ge bort, de platserna skall tillfalla dem som de är beredda för.” Markus 10:35-40 SFB

Men när vi ber om att bli fyllda av den helige Ande, blir den bönen besavrad!

Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. 10 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. 11 Finns det bland er någon far som skulle ge sin son en orm när han ber om en fisk, 12 eller en skorpion när han ber om ett ägg? 13 Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?Lukas 11:9-13 SFB

Må vi för var dag få uppleva mer och mer av den helige Andes kraft!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Min webverksamhet, Pingstkraften, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s