En solskenshistoria om perfekt timing

Jag har inte skrivit på ett bra tag. Min verksamhet med spanska undervisningsmaterial växer och min tid ”växer” inte i samma takt. Jag har två medarbetare som jag måste hålla takt med.

En sak som hänt denna vecka vill jag gärna dela med mig. Det handlar om Cristina, mitt allt i allo som jobbar i Peru. Det är en berättelse om ”perfekt timing”. Att göra något precis i rätt stund! Jag är överväldigad över den Helige Andes verk i mitt liv och känner mig otroligt välsignad. Jag fick vara med om att ringa ett samtal precis i den rätta stunden. Detta är vad som hände!

I helgen hålls i Lima, Perus huvudstad, en samling av pastorer och ledare. Huvudtalare är pastor Owe Lindeskär. Lars-Gustaf Ingelsrud kontaktade mig om detta och undrade om jag inte skulle kunna komma. Han tyckte det skulle vara till välsignelse för pastorerna om jag kunde vara med, men jag hade inte respengar och så fanns det ett bröllop i kikaren! Min brorson Charles i Wisconsin ska gifta sig nästa vecka, så det var inte en bra tid att resa till Peru.

Missionärerna Anita och Göran Olson skulle vara med på konferensen så jag undrade om Anita kunde göra lite reklam för min verksamhet. Vi mailade fram och tillbaka och hon erbjöd sig att trycka ut broschyrer om jag sände henne texten. Då tänkte jag på Cristina. Varför inte be henne göra visitkort och leverera dem till Anita?

Lima är en stor stad med en befolkning på tio miljoner. Cristina bor i ena änden. Anita och Göran fanns i motsatt riktning. Trafiken i otrolig. Man måste vara där för att verkligen förstå hur jobbigt det är att ta sig fram. Det finns all typ av kollektivtrafik, men det tar timmar att komma från en punkt till en annan.

Jag fick veta att konferensen skulle starta på fredag kväll, men inte att den var förlagd på en plats flera timmar från Lima, och att alla skulle avgå tillsammans på fredag morgon. På torsdag kväll satt jag och tänkte på detta. Jag kände mig lite nostalgisk… jag mindes att det var precis 60 år sedan vi som familj (Brita och Per Anderås med barn) landsteg i Lima som de första svenska missionärerna.

Jag tänkte att Cristina skulle arbeta med PR-korten under fredagen och sedan leverera dem på kvällen eller på lördagen. Tanken kom då, att varför inte ringa till Cristina och tala om det för henne, att hon skulle arbeta med detta på fredagen?

Sagt och gjort! Här kommer det där med perfekt timing!

Det var mellan åtta och nio på kvällen. Cristina var i centrala Lima, precis på väg att ta bussen hem. När hon fick veta detta stannade hon kvar i centrum för att köpa specialpapper att skriva ut korten på. Men hon hade inga pengar med sig! Hennes syster lånade henne ett bankkort så hon kunde ta ut pengar från banken. Det var ju sent på kvällen så vissa ställen för att köpa papper var stängda. Men hon hittat vad hon behövde!

Jag hade skrivit Cristinas mobiltelefonnummer i min senaste e-post till Anita. Hon ringde Cristina och meddelade att alla deltagare skulle resa från Lima på morgonen för konferensen var på en annan plats. ”Jag antar att jag måste stanna uppe hela natten”, sa Cristina. Och det är vad hon gjorde!

När Cristina kom tillbaka hem ringde hon mig om visitkorten och vi jobbade med utformingen. Jag sa till henne att bara göra något enkelt så att hon kunde få det gjort snabbt, men… nej! Den flickan vill göra saker välgjort. Och det vill jag också! Det är en sak som jag uppskattar mycket när det gäller Cristina. Anita ville också ha bokmärken, som vi hade arbetat med tidigare. Så det fanns en hel del arbete att göra.

Med Skype för att kommunicera med och Dropbox för att skicka saker fram och tillbaka kan man arbeta mellan kontinenter… Denna gång var det från Nordamerika till Sydamerika.

Cristina jobbade på och jag hängde med… men inte länge! Jag somnade vid datorn. Vid tre på natten vaknade jag, eller kanske det var Cristina som ringde mig. Men där var hon! Genom Skype såg jag att hon satt för fullt och klippte korten hon tryckt!

Cristina har ingen pappersskärare så hon skar alla kort och bokmärken för hand med en linjal och en skarp kniv. (Det blev 130 bokmärken och 160 visitkort, alla skurna för hand!)

Jag gick och lade mig, så jag vet inte hur länge till hon arbetade, fast sen stod det fyra på morgonen i hennes dagliga rapport. När jag ringde henne vid åtta-tiden var hon på väg att leverera korten!

Vill du veta vad som höll henne vaken hela natten? Kolla här!

The cards

Båda sidorna av visitkortet

Anita lovade mig att se till att pastorerna skulle få information om mitt undervisningsmaterial. Webbsidorna som står tryckta på korten representerar mycket arbete.

Hade jag inte ringt Cristina, på det exakta ögonblicket som jag gjorde, skulle detta med kort att dela ut till pastorerna inte ha hänt. Men jag ringde! Jag är helt betagen över hur den Helige Ande verkar i våra liv! Jag brukar inte ringa Cristina efter kontorstid. Men jag gjorde det! Pris ske Gud!

På eftermiddagen hade min vän Malena kommit för att spela in en kort video som en hälsning till pastorera. Det här med Dropbox är ett underbart verktyg. Jag skickade över videon till Cristina och hon satte den på en USB-pinne, och nu har pastorerna inte bara fått kort med information utan också en färsk hälsning.

Jag har firat mina 50 år i missionsarbete… 50 år av Guds under i mitt liv! Med detta firar jag 60 år sedan vi kom till Peru. Anita sade att det skulle komma 60 pastorer till konferensen. En pastor för varje år! Naturligtvis är det många fler med.

Prisa Gud med mig för denna upplevelse med perfekt timing! Hur många ungdommar skulle vara villiga att sitta uppe hela natten och skära ut visitkort till en gammal tant? Men en sådan villig medarbetare har jag! För mig är detta en solskenshistoria!

Anita gillar bokmärken att dela ut. Jag har gjort flera till henne och nu har jag börjat en sida för att dela med mig till dig och andra. Kolla bokmärkena!

Markus 1014 2 A4Gå till: Bokmärken och bilder

Solskenshistorien med Cristina inspirerade mig. Nu har jag suttit klistrad vid datorn hela lördagen och laddat upp flera nya berättelser för barn. Berätta för dina barn eller barnbarn. Jobbar du med barn i kyrkan så berätta för dem.

Gå till: Berättelser för barn

A002 x2Läs om gatuhunden från Ecuador som fick ett hem i Sverige. Han fick en köttbulle av en svenska tävlare. Tänk vad en kötbulle kan betyda! Läs berättelsen!

Jag hoppas att höra av mig snart igen! Gud välsigne dig!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Min webverksamhet och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s