Tre år med Cristina

CristinaIdag, den 15 mars, är det tre år sen Cristina började arbeta med mig. Det var under något dramatiska omständigheter. Hon var utan arbete och vandrade gata upp och gata ner i hennes hemstad Lima, och undrade vart hon skulle vända sig. Hon hade ritat lite bilder åt mig på frivillig basis. När hon ringde mig och bad om råd, anlitade jag henne på direkten för att hon skulle arbeta åt mig. Jag tänkte att jag skulle betala henne med de extra pengar jag tjänade på frilansöversättningar.

Cristina har en T-shirt hon gjort med bild på mig. Mina barnbarn och jag har fått var sin T-shirt av henne med samma mönster.

Bara en stund senare fick jag ta emot ett obehaglig samtal, med information om att jag inte längre kunde räkna med det frilansjobb jag hade. Det var ett slag i ansiktet! Vad skulle jag nu göra? Som alltid, vände jag mig till min himmelske Far. Jag ville inte svika Cristina, och tala om för henne att hon ännu en gång var utan jobb.

Gud bryr sig om de små! Han vill inte att någon av dem skall gå förlorad. Han är änkors försvarare och de faderlösas far. Han hade en stor överraskning åt mig. Jag blev erbjuden ett jobb att översätta lektioner från engelska till spanska för föräldralösa barn. Det mest fantastiska var att jag fick ett kontrakt på tre år och betalning för ett helt år framåt! Vem har hört talas om något sådant? Inte jag, tills dess!

Jag skrev ett kontrakt med Cristina på tre år. Nu har vi ”arbete i tro” framför oss. Och det gäller inte bara Cristina. Jag har en annan tecknare som arbetar åt mig. Vi har alla samme Far, som vi vet kommer att fylla våra behov. Det ska bli intressant att se hur Gud hjälper oss i fortsättningen!.

Jag vill ära Gud och fira denna milstolpe, att i tre år ha arbetat med Cristina genom Skype och telefon som kommunikationsmedel, och DropBox för att skicka filer fram och tillbaka. Vårt moderna kommunikationssystem är fantastiskt!

Förra året i min blogg kallade jag henne ”min Cristina välsignelse”. Jag hoppas att denna välsignelse kommer att fortsätta eftersom vi har många projekt. I år är vi mycket upptagen med att skriva lektioner om att sprida Kristi väldoft. Jag fortsätter mina berättelser för barn varje vecka, och har nu tagit på mig utmaningen att skriva en ”vittnesbörds-berättelse” varje månad. Min fantastiska tecknare Absalom i Costa Rica illustrerar dem. Till påsksöndagen kommer jag att berätta om min dotter som är i himlen, eftersom hon föddes den 27 mars. Men år 1970 det var långfredagen. Hon var min ”Eva-Marie välsignelse” som Gud lät oss ha i 31 år.

Preacher girlsMina små predikantflickor Eva-Marie och Carina

Fira tillsammans med mig Guds godhet. Han har en plan för var och en av oss. Det viktiga är att upptäcka hans plan och göra hans vilja. Som ung tonåring trodde jag att det skulle bli en stor börda att göra Guds vilja. Skulle det vara något som jag ville göra? Skulle livet vara roligt? Hur jag kämpade, tills jag slutligen gav efter och överlämnade mig till att göra Guds plan för mitt liv.

Här är jag nu, efter att ha nått en annan milstolpe i mitt liv, efter att ha tjänat Herren i mer än 50 år. Det har inte alltid varit lätt, alla har vi ibland saker att kämpa med… men det har varit roligt. Jag har gjort Guds vilja och fått göra saker jag gillar! Sådan är vår himmelske Far!

Jag fick vänta hela mitt arbetsliv för att kunna göra vad jag värdesätter mest: att skriva! Jag kan skriva vad jag vill, när jag vill, om jag vill, vad jag har i tankarna … Jag är min egen chef och jag har två utmärkta artister som illustrerar berättelserna jag kommer på. Och om det är en dag jag inte vill skriva, gör jag de inte! Men det finns ingen sådan dag!

My mapVid min älskade världskarta som visar vart mina berättelser når

Bäst av allt är att veta att jag från mitt vardagsrumskontor når ut i världen. Visst är väl detta något att fira! För att glädja ”de små” vill jag fortsätta att skriva. Jag vill dö med en penna i handen! Ännu bättre, med ett tangentbord framför mig!

Vår Far i himlen vill inte att någon av de små skall gå förlorad. För att ge Guds Ord till ”de små” vill jag fira många fler årsdagar med Cristina.

Kan du finna tillfredsställelse i att vara på rätt plats, i att göra det rätta, i att glädjas över att uppfylla Guds plan för ditt liv! Jag hoppas det!

Välsignelser och Shalom!

Annons

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Mitt liv och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s