Femtio år som missionär

Logo Eng 01Detta har varit mitt år att fira de 50 åren sedan jag reste till Peru som missionär. Min plan var att skriva en bok om mitt liv (eller åtminstone börja skriva), något som jag väntat på länge att få göra. Det började bra, och jag sorterade brev och foton. Sedan tog livet över (som vi säger i USA)!

Projekt efter projekt landade på mitt skrivbord. Var kom de ifrån? Jag är min egen chef! Inte riktigt, för jag följer det Gud lägger på mitt hjärta.

Boken fick vänta! Projekten för barnarbete är en stor prioritet, och så här blev jag upptagen (mer än vanligt!). Jag har förmånen att tjäna många lärare runt om i världen. Vissa lämnar kommentarer på mina bloggar och jag gör mitt bästa för att e-posta dem tillbaka, och så börjar ett samarbete.

En av dessa lärare är Pilar från Mexiko. Hon önskade att ha en mormor som jag. Det skulle ordnas! Jag kunde helt enkelt adopterade henne, i kärlek. Mitt barnbarn Brianna påpekade att man inte kan adoptera på det sättet, att man måste göra det lagligt. Men i kärlek är allt möjligt!

Party timePilars barn Mildred och Abraham firar mina 300 Perlitas-berättelser

Det har varit en glädje att ha denna kontakt med Pilar. Hon påminner mig om mig själv, när jag var ung och en mycket upptagen söndagsskollärare. Sen hon upptäckte mina internetsidor och bibellektioner har de använt dem i den församling hon tillhör.

Nya lektioner om Jesu liv
De allra första lektioner jag publicerade behövde omarbetas. När Pilar frågade om dem bestämde jag att nu var det dags. Så fick broder Absalom, som ritar bilderna, uppdraget att göra illustrationerna. Och mycket fina bilder blev det! Jag fick uppdraget att gå igenom lektionerna och min medarbetare Cristina fick göra bibelaktiviteter och bildspel. Det blev ingen tid för min bok. Detta var viktigare än att arbeta med egna skriverier!

VdeJ 05 DJesus, en hjälpsam gosse

E07 Ester coronadaBibellektioner om Ester
Min vän och medhjälpare Ximena i Bolivia skrev lektioner om Ester. Cristina och jag gjorde en hel del roliga aktiviteter för att användas i sommarbibelskolor för barn. Detta är mycket populärt i latinamerika.

Lektioner för att fira bibelns månad
Där firas september som Bibeln månad, och  jag ville göra något speciellt. Jag fick idén att använda handen för att med varje finger peka på en sak att göra med Bibeln. Det blev ett stort projekt med roliga aktiviteter och bibellektioner.

dos mano grLyssna, läs, memorera, tala och lyd är nyckelorden

Vårt lilla team fick mycket att göra. Pilar och de andra lärarna har använt materialet och haft undervisning och program för hela församlingen. De har även använt bibelmaterial som vi publicerade förra året. Vilken välsignelse att vara till välsignelse!

William Carey och Indien på mitt hjärta
Missionen ligger mig varmt om hjärtat. Jag ville göra en serie av berättelser för att inspirera barn för missionen, så jag valde att skriva sex berättelser om William Carey. Du kan läsa dem här på bloggen. De finns också på spanska och engelska.

Vanta stora tingWilliam Careys motto

corazon SUECO NEGRO2William Carey och Amy Carmichael, båda missionärer som tillbringade hela sitt liv i Indien, har varit mina “favoriter” sedan ungdomen. När jag skrev dessa lektioner la Gud Indien på mitt hjärta. Det är underbart att ha detta stora vackra land som “målsättning” när jag arbetar med lektionerna på engelska. Bara Gud vet vad han har planerat för min framtid och hur Indien passar in.

Kärleksutsäde
Vad bättre 50-års firande än att låta dessa material vara frön till Herrens ära.
På tal om frön, kanske du kommer ihåg att Gud 2003 talade till mig om Kärleks-utsäde.

9_2_2015 xDessa tagetes gav tusentals frön

Han förnyade detta budskap i mitt hjärta genom tagetes jag sådde i år. Gud visade mig hur han multiplicerar. Mina sju växter producerade mer än 50 000 frön. Gud är expert i multiplikation. På samma vis arbetar han med de frön av kärlek vi sår i vår omgivning.

300 La Perlita berättelser att fira
Mitt senaste firande var för 300 berättelse jag publicerat på spanska de senaste åren. På engelska har jag nästan 80 stycken. Några berättelser finns på svenska och jag hoppas göra fler, som kan användas som missionsberättelser. Min far har satt igång att hjälpa mi översätta berättelserna, så det finns hopp!

DSCN1106Detta är en del av det jag gjort för att fira de 50 åren. Vad mer kan jag begära? När jag var i Sverige för att fira min fars 95-års dag blev jag rekommenderad som översättare för boken Gud jord skriven av pastor Owe Lindeskär. Vilken ära! Nu måste vi hitta en förläggare för både spanskan och engelskan.

Fantastisk början på 2016
Dessa är bara några av de många projekt jag har på gång. Nu planerar jag en fatastisk början på 2016. Vi ska göra lektioner om Apostlagärningarna! Sen hoppas jag att skriva en serie om missionär Amy Carmichael.

Hur finansierar jag allt detta? Främst genom frilansöversättningar. Mitt hjärta jublar att jag kan tjäna Jesus med de gåvor han gett mig! Kanske du vill hjälpa till? Tala med Herren om det. Kronor 250 betalar för en färgbild av Absalom.

LOGO 2015 englishFemtioårsfirandet blev inte precis som jag tänkt, men att få vara i full verksahet för Jesus är det bästa.

Två av de församlingar som var med och sände ut mig fick jag besöka: Älmhult och Tidan.Vilken glädje!

På tal om att fira var det ett stort kalas i slutet av september, när min älskade far fyllde 95 år. Han fick ha alla barn hos sig!

Per 95Bilden ritad av konstnären Absalom som jobbar med mig

Så tar vi lite familjenytt!

När mina äldsta barnbarn, David och Lana, fyllde 12 år i augusti fattade jag verligen att tiden runnit iväg. Ett halvår till och vi har tonåringar!

Den största nyheten jag har att berätta är att Carina med familj skall besöka Sverige i slutet på maj och början på juni. Hon har i många år önskat att visa Sverige för sin familj. Nu har hon jobbat stenhårt för att kunna spara till biljetter och allt vad en sådan resa innebär.

Carina jobbar på skolan där barnen studerar. Hon hjälper barn som har svårt med sina studier.

Che and kids 2Här sitter jag som en drottning omringad av mina juveler

Titanic Captain DavidBilden ovan tog vi i Branson i somras. Det var roligt att klä ut oss som på gamla tider. Branson är en stad som ligger ungefär fem mil härifrån, med massor av olika underhållning. Där har dom byggt en stor Titanic, som vi besökte. Vi fick alla namn på en av passagerarna som var med på kryssningen. Tänk, alla överlevde vi! David fick fotografera sig som kapten!

I somras fick jag ha Brianna och Sarah i en vecka. Jag hade ringt återbud för jag var väldigt sjuk. Jag besökte läkare och tog en hel del prover för att kolla att det inte var fel på hjärtat. Det var tydligen ångest efter den långa ensamma vintern. Jag fick förbön i ett möte och blev ögonblickligen bra. Så flickorna kunde komma. Lana var på läger och David var glad att ha en vecka ensam med sin mor.

DSCN1205Både David och Brianna har vunnit en hel del medaljer, för de är så duktiga i skolan och de tävlar mot andra skolor.

Här syns Brianna tillsammans med en kompis, stolta över sina medaljer.

Sarah är mitt lilla gull, ja, egentligen allas älskling. Den 8 maj fyller hon åtta år. Kan du tänka dig att hon ännu inte klippt håret? Hon brukar ha långa flätor.

Sarah är solig och glad och skojfrisk. Hon älskar vattenmelon. Hon sa till mig i somras att hon är en water mellon eating machine, vilket betyder att hon äter massor, som en maskin.

IMG_3015

Må det kommande året bli fyllt av välsignelser önskar jag dig.

Du kan få trycka mitt brev om du vill:

2015 Julbrev fran Kerstin

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Mitt liv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s