Jag firar 300 Perlitas

Den 26 november firas Thanksgiving i USA, det är tacksägelsehögtiden. Detta år kommer det att bli en speciell högtid för mig. För exakt sex år sedan började jag publicera spanska berättelser för barn på en blogg som heter Mis Perlitas (Mina små pärlor).

Det var ”uppståndelsen” av berättelser för barn jag brukade publicera i Peru och Bolivia.

När jag för 49 år sedan valde namnet La Perlita (Lilla pärlan) visste jag inte hur perfekt det var. Jag använde mitt namn Margarita, som betyder Pärla, men på den tiden visste jag inte hur de hörde ihop. Flera år senare frågade min vän missionär Göran Olsson om jag visste att Margarita betyder Pärla. Vilken intressant upptäckt! Jag tror att min himmelske Fader ledde mig att välja namnet.

che braid hyoSöndagsskolbarn i Huancayo, Peru, som fick La Perlita.
En lång fläta hade jag.

År 1965 kom jag som missionär till Peru, redo att uppfylla kallelsen Herren gett mig att arbeta med barn. När jag började barnarbetet i Huancayo, ville jag göra en söndagsskoltidning. År 1966 började jag en mycket enkel sådan, som jag tryckte med spritduplikator. Senare gick jag över till mimeograf, vilket var att trycka med bläck.

Min dröm var att publicera tidningen med bilder på barn. Jag ville att de skulle identifiera sig med människorna i berättelserna. När vi som familj flyttade till Bolivia började publiceringen med offsettryck och jag illustrerade berättelserna med fotografier på barn. Jag publicerade cirka 200 tidningar i serier av 20, varje serie med en annan färg.

När Gud ledde oss till Miami, USA, för att jag skulle arbeta med Assemblies of Gods förlag Editorial Vida (Life Publishers), blev det 20 år utan berättelser. Min make, Bengt Lunquist, led mycket av att jag var tvungen att ”begrava” min dröm att göra berättelser för barn. Jag gav upp denna dröm för att uppfylla Guds kallelse att göra söndagsskolmaterial på spanska för det nämnda förlaget. Jag arbetade för Assemblies of God i tjugo år!

I november 2009, efter min kamp med cancer, ”återuppväcktes” tidningen La Perlita. Gud talade till mig om att sätta ut allt mitt undervisningsmaterial på internet för gratis nedladdning och att publicera en berättelse för barn i veckan.

Firar 300Nu ska jag fira detta med tacksamhet till Gud. Det har blivit 300 berättelser för barn på spanska! Och 65 på engelska! Och några på svenska!

Pärlor är unika! Sedan urminnes tider har de varit mycket uppskattade för sin sällsynthet, skönhet och stort värde.

Jag hoppas att de ”pärlor” jag publicerar varje vecka är unika skatter för dem som är de verkliga ”pärlorna”, de pojkar och flickor som får berättelserna.

En av lärarna jag har gjort mig god vän med genom mitt arbete läser en berättelse varje kväll för sina barn. Hon samlar berättelserna i en pärm.

misperlitas.wordpress.com kan lärare och föräldrar få berättelserna, en bild att färglägga, ett blad med bibeltexten och en bibelaktivitet. På denna blogg skriver jag varje vecka en betraktelse som sammanknyter med berättelsen.

clubperlita.wordpress.com är syftet att barn ska kunna läsa berättelsen direkt på skärmen. Jag har nyligen haft ett ökat antal besök på denna sida.

Felix, Claudia, Carina, Caesar, Sonia, Ketty, Emilio, Claes, Miguel, Ximena, Absalom-León, Cristina, Nancy, Per… dessa är namnen på några av medrbetarna förr och nu. Om det inte vore för dem skulle berättelserna vara tråkiga. Inga roliga bilder, t ex.

Varje person som har samarbetat med mig är en pärla av stort värde. Varje person som läser berättelserna, ung och gammal, är en pärla. Det är ett genomsnitt av 400 besökare per dag på Perlita sidorna. Jag har inte ord nog för att uttrycka min tacksamhet till Gud för förmånen att publicera La Perlita.

För berättelser på engelska besök: MX1414.wordpress.com

Här på denna sida finns också en del berättelser.

Det kommer att bli en spännande Thanksgivinghögtid… Tack gode Gid!

Lay out CbbaLay-out för hand i Bolivia 1986

Annons

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Mitt liv och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s