Sveriges yngsta missionär

För femtio år sen reste jag till Peru som Sveriges yngsta missionär. Det ville jag fira i år med att skriva en bok om missionsarbet och ha en liten rundresa i några församlingar. Många gånger blir det inte som vi hoppas, men jag har firat på bästa sätt. Jag har producerat en hel del lektioner och berättelser, mer än jag hoppades. Det har varit det bästa sättet att fira! Boken får vänta och två församlingar kommer jag att få besöka.

Det var då det! Men nu har vi en mycket yngre missionär i vår släkt. Låt mig berätta om mitt syskonbarnbarn Alida.

Alida 4Idag, den 30 september, är det min fars födelsedag. För att hedra honom och för att prisa Gud, vill jag skriva en hyllning till den yngsta missionären i vår familj, den goa lilla Alida, 4 år gammal. Hon är dotter till Filip och Emilie. Emilie är dotter till Lars och Lilo. Hon är fjärde i led av en familj med missionärer.

Our youngest missionaryAlida tillsammans med gammelfarfar

Jag har skrivit en berättelse om Alida och publicerat den här, på sidan “Berättelser för barn”. Lilla Alida har en stor medkänsla för barn i Syrien och Irak. Varje kväll beder hon och sina syskon för dessa barn.

Läs berättelsen: 03 Alidas medkansla

Alida 5Alida ville cykla till Syrien och ta sina leksaker att ge till barnen där. Hon är för ung för att förstå avstånden. På hennes mammas förslag bestämde hon sig för att göra något för att samla in pengar för att hjälpa barnen där. Alida började rita bilder som hon sålde, men sedan gick hon över till att göra armband. Hennes lillasyster Britta hjälper till.

Med pengarna hon tjänade köpte hon kritor att ge till barnen. Några av barnen som fick kritorna visste inte vad de ska göra med dem, eftersom de aldrig hade haft papper och färgpennor för att rita med.

Brita and AlidaBraceletsMin bror Pepe frågade Alida hur mycket hon skulle ha för sina armband. “Ett hundra tusen!” blev svaret. Det skulle vara fantastiskt om hon kunde sälja dem till det priset för att hjälpa flyktingbarn, eller hur?

Jag känner mig så stolt och glad över att vara denna lilla flickas gammelfaster. På Bibelns tid, när Johannes döparen föddes, frågade man sig vad det skulle bli av det barnet, för Herrens hand var med honom (Lukas 1:66).

Vad ska del bli av lilla Alida? Jag ber att hon skall bli en hjältinna i Guds rike, fylld med kärlek och medkänsla för de som lider. Hennes lilla hjärta är redan fyllt till bredden med kärlek!

Alida 3Alida satt på soffan och tittade på mitt hemgjorda halsband och kommenterade om de fina kulorna. “Jag har inte så fina kulor”, sade hon. Så jag lovade jag skulle skicka henne lite. “Men min mamma vet inte var du bor”, sade hon. Jag sa då till henne att jag visste var hennes mamma bor. Och jag berättade för henne om alla mina kulor i olika färger. Vilken go liten flicka!

Ålder spelar ingen roll. Vi kan alla tjäna vår Mästare Jesus med de gåvor vi har.
Så hur har det gått med armbandstillverkningen? Den här lilla flickan har samlat in 16.000 kronor till flyktingbarn.

Omkring två miljoner syriska barn har tvingats lämna sina hem och sitt hemland. Nu är de flyktingar i Libanon, Turkiet, Jordanien och andra länder. I dessa dagar är situationen för flyktingarna mycket värre. Jag antar att vi alla har sett bilderna i nyheterna om alla flyktingar. Tänk att lilla Alida kan vara med att förmedla Guds kärlek till dem på detta vis.

Alidas farföräldrar tjänade Herren i Chile och Peru. Hennes föräldrar var missionärer i Bolivia. På sitt eget sätt tjänar Alida Jesus i Mellanöstern.

Kanske du vill vara med och bidra? Kontakta mig så ger jag dig information.

Låt Gud använda dig på sitt speciella sätt!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Barn och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s