Senaste Nytt

Tiden flyger iväg, men jag tycker aldrig dagarna försvunnit så fort som i år! På fredag fyller jag år igen. Och snart är det sju år sen jag fick den sista cancerbehandlingen. När jag tittar på kort och ser hur eländig jag såg ut och jämför med hur full av liv och energi jag känner idag, är det ett av alla de under jag vill prisa Gud för.

Min älskade och enda dotter har gett mig en present i förskott. Det påminner mig om vad hennes far och jag gav henne när hon var liten. Det känns som ombytta roller.

Reversed rolesCarina, med sin lilla ”rullator” i Huancayo, Peru, och rullatorn hon köpt mig. Reversed roles är engelska för ombytta roller. I Sydamerika är de väldigt måna om att ta hand om de sina på äldre dar. Och jag är så glad att Carina visar att hon är mån om sin mor.

Vid den tiden Carina använde gåstol fick jag en mycket uppskattad present till min födelsedag. På den tiden tyckta ungdomarna i församlingen om att hålla serenad för oss. De kom mitt i natten och sjöng och gratulerade när vi fyllde år. Sen blev det oftast så att Bengt eller pappa Per fick skjutsa hem dem. Vi bodde en bra bit utanför stan och mitt i natten fanns det inte bussförbildelse.

En av de äldre kvinnorna i församlingen var dörrvakt. Hon brukade stå utanför lokalen och inbjuda dem som gick förbi att komma in på mötet. En av dem hon inbjöd hade kriminell bakgrund. Han var inte så trevlig att handskas med, men hon fick in honom, och han tog emot Jesus som dörren till ett nytt liv. Här ses han tillsammans med en grupp ungdomar utanför lokalen där han blen inbjuden att höra det glada budskapet om Jesu evangelium. (Längst bak till vänster står lilla jag.)

Flavio HyoJag skulle berätta om presenten jag fick. Den var från Flavio. Han ursäktade sig för han hade inget paket at ge mig. Hans present var Psalm 92. Har jag sagt att jag vid den tiden var väldigt trött och sliten? När jag läste psalmen var det som nytt liv flödade genom mig. ”Du gör mig lik vildoxen med lyfta horn” står det i svenska bibeln. Den spanska översättningen lyder så här: ”Du förökar min styrka som vildoxens”. Sen fortsätter texten: ”Du svalkar mig med uppfriskande olja” (vers 11).

Vilket härligt löfte för en trött tjugosexåring! Just då var det nog med de orden, som jag minns som en av de bästa födelsedagspresenter jag fått. Idag tar jag åt mig den senare delen av den psalmen.

Psalm 92:13-16 De rättfärdiga grönskar som palmer,
som cedrar på Libanon växer de till.
14 De är planterade i Herrens hus,
    de grönskar i vår Guds förgårdar.
15 Ännu vid hög ålder bär de frukt,
    de frodas och grönskar
16 för att förkunna att Herren är rättfärdig.
Han är min klippa och ingen orätt finns i honom.

Tänk att ännu vid hög ålder bära frukt, att frodas och grönska. Extraordinär vitalitet ber jag om för den sista delen av mitt liv. Det behövs! Mitt arbete med att ladda upp undervisningsmaterial gratis på nätet frodas. Ju mer jag gör, mer ideer flödar det till. Jag behöver ett helt liv till för att förverkliga allt. Skönt att slippa sitta och rulla tummarna.

Min tecknare Absalom i Costa Rica jobbar just nu med en serie om Jesu liv. O, vad inspirerad jag blev när följande bild kom. När Jakob och Johannes började sin tjänst med Jesus var ungefär lika gamla som jag var när mitt missionärsliv började. De var tonåringar! Jag hade min första tältmötesserie när jag var sexton år!  Det får jag berätta om en annan gång.

FishermenVisst är det en trevlig bild. Många fina bilder blir det om Jesu liv.

Nå? Vad är senaste nytt? Cristina, min medhjälpare i Peru, och jag jobbar med lektioner om Ester. En god vän i Bolivia har skrivit lektionerna. Jag har redan jobbat 80 timmar med att redigera och göra aktiviteter. Cristina har jobbat minst lika mycket. Allt tar sin tid.

franja Ester SUECOVi har bildspel och sju bilder till varje lektion. Och så har vi flera blad med bibelaktiviteter och bilder att måla. Här finns lektionerna, fast allt är inte klar ännu: La Reina Ester

En annan serie vi jobbar med är om Moses och Josua. Ett trosäventyr heter serien. Bilderna har Cristinas farbror ritat, en av mina söndagsskolpojkar från min ungdom i Huancayo. En rolig aktivitet är att barnen kan göra en orm av tomma toalettrullar, för att illustrera om kopparormen. Passar bra till Påsk och texten ur Johannes 3:1-16.

kopparormenVarje vecka gör vi en ny berättelse för barn. Jag skriver berättelsen och Cristina illustrerar. Vi har ett blad med berättelsen, ett blad att måla, en bibelaktivitet och en bild med bibelversen att trycka ut och sätta upp på väggen. Denna vecka blir det 264.

Det allra senaste och mest spännande är videos vi börjat sätta ut på YouTube. Tre stycken har vi redan, en av dem klar att sättas ut på engelska och svenska. Berättelsen är om ett litet bi som inte ville arbeta, skriven av Sonia, en mycket rar söndagsskollärarinna från tiden vi jobbade i Bolivia.

Casey promoDet är inga problem med ”biet” i Springfield, eller skall vi säga ”arbetsmyran”? Tolv till fjorton timmar om dagen jobbar jag, och med stor glädje.

Hur financierar jag allt detta? Förutom ett verksamhetsbidrag jag har från Filadelfiaförsamling i Tidan jobbar jag med översättning av lektioner till barnhemsbarn i Mexico genom förlaget David C Cook. Jag har kontrakt med dem på tre år. Ett år har jag kvar, sen vet jag att Gud har en annan plan.

Men nu är det bäst att jag återvänder till översättningen. Annars blir det inget levebröd för Cristina och Absalom.

Tack för pratstunden!

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculum in Spanish known as Vida Nueva. I am now retired and live in Oklahoma. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina and her family live some 15 minutes away. I publish Bible lessons and stories for children in Spanish, for free download. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion. You can find English stories at MX1414.wordpress.com.
Detta inlägg publicerades i Mitt liv och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Senaste Nytt

  1. Bodil Sundquist skriver:

    Roligt att läsa. Vad heter serien på YouTube?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s