Drömmen om en motorcyckel

Drömmar går i uppfyllelse Det spelar ingen roll om det är en fattig pojke i en fattig stadsdel, son till en ”fattig” pastor som drömmer. Carlos Espejo var pastor i Ica, Peru. I materiella ägodelar kunde han betraktas som fattig, men han hade sina rikedomar i Gud. Jag minns Carlos väl från min tid som missionär i Peru och Bolivia.

Barnen i söndagsskolan gjorde narr av Carlos son, som också heter Carlos, därför att han bad Gud om något särskilt. Läraren frågade barnen vad de ville ha i julklapp, och hon frågade vad Carlos hade bett till Gud om. Carlos svarade: ”En Honda motorcykel.”
”En Honda motorcykel!” skrattade barnen. En av pojkarna sa: ”Är du galen? Inte på en miljon år kan din pappa köpa dig en! Han är till och med fattigare än min pappa.” Men Carlos bad inte sin fattiga pappan om motorcykeln. Han bad till Gud, universums ägare!

Buena Honda”Cristo es buena Honda” har Carlos målat på sin Honda. Det är en ordlek som betyder att Jesus är fantastisk! Gud gav inte honom en motorcykel med en gång. Barn kan inte ha motorcyklar. Men Gud besvarade denna pojkes bön. Det är en berättelse jag skrivit för barn.

Carlos är nu själv pastor och han kör stolt runt på sin Honda motorcykel, en röd, precis som han hade önskat sig som barn. Han är pastor i en församling i djungeln i Peru. Han älskar att ta barnen på rundturer och han delar med sig av de berättelser jag publicerar i La Perlita (barntidningen) varje vecka.

Carlos in the mudDet kan bli lerigt ibland!

Cristina har tecknat en söt bild för att illustrera berättelsen. Varje vecka publicerar jag en berättelse. Det är många delar till varje berättelse. En i svartvitt och en i färg, en affisch, en målarbild, en bibelaktivitet… och allt laddas upp på webben. Sen skickar jag berättelsen för översättningar och så förbereder jag allt för mina vänner som hjälper att göra den på engelska. Jag tackar Gud som svarat på mina böner och skickat någon som kommer att göra den engelska versionen. En del berättelser skulle jag vilja också göra den på svenska. Finns det någon som vill hjälpa till med det?

Drömmar går verkligen i uppfyllelse! Och Gud svarar på bön! Till och med bön från en ”fattig” pojke i en fattig stadsdel, i en stad i Peru öken. Jag tror inte att Gud bryr sig ett dugg om de yttre förhållandena. Människan ser utsidan, Gud ser hjärtat.

Här finns bilder från 20-årsdagen av kyrkan där Carlos är pastor idag. Som du ser, älskar dom att dekorera i församlingen i Yurinaqui.

Filadelfia Yurinaqui 01

Filadelfia Yurinaqui 02Gud välsigne dig i dag. Sluta inte be och drömma. Ibland kommer svaret kommer i vad vi anser är ”sent”. Men det är bara vi som tycker så. Guds timing är alltid perfekt. Be och dröm. Oroa dig inte för vad andra tycker. Carlos höll sin dröm vid liv. Be för Carlos och barnen i Yurinaqui!

Här får du på svenska de olika delarna av en berätelse. Allt detta finns på spanska och kommer nu även att finnas på engelska.

Berättelsen om Carlos att trycka ut: 01 Carlos och motorcyckeln

Affisch: 01 Matt 6_33 bild

Aktivitetblad: 01 Carlos aktivitet

Bilder av barnen och motorcyckeln: 01 Drömmen

Betymuñeca colorEn till berättelse: 02 Juldockan

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Berättelser och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s