Vackert men tomt

Här är en bild av vad som kom med posten igår. Det var så spännande eftersom jag aldrig förut fått en grön kuvert. Jag tyckte det var vackert, och jag uppskattade särskilt frimärket. Jag samlar på rimärken och kuvert som ser särskild trevliga ut. Därför blev jag så glad!

 
empty evelope
Visserligen var det ett vacker kuvert. Men det var tomt! Min vän Anita hade skickat mig en bok, men någon hade bestämt sig för att behålla den. Vilken besvikelse! Kostnaden för boken och portor var minst 200 kronor. Det gjorde mig ledsen att min vän spenderade så mycket förgäves.

Når jag funderar på det i morse blev jag påmind om ett brev som skrevs för två tusen år sen, till en församling som tyckte sig själv vara vacker, men var helt tvärtom.

Aposteln Johannes var på ön Patmos “på grund av Guds ord och Jesu vittnesbörd”. På Herrens dag var han i Anden, och han hörde en hög röst, som en basun, som sade att han skulle skriva vad han såg och skicka det till de sju församlingarna: Efesos, Smyrna, Pergamon, Thyatira, Sardes, Filadelfia och Laodikeia.

På den tiden var det ett stor åtagande att skriva. Johannes var tvungen att göra det i bokrullar. Tänk om det hade varit i dag, med modern teknik. Han skulle ha haft en dator och ett e-postkonto. På några minuter hade breven nått församlingarna. Men han gjorde det på gammaldags sätt, det enda sättet han visste, och ännu i dag har vi vad han skrev.

Detta är vad Herren sa till honom att skriva till församlingen i Laodikeia:

Detta budskap kommer från honom som står fast, det trofasta och sanna vittnet, den ursprungliga källan till Guds skapelse. 15 Jag känner dig väl — du är varken varm eller kall! Jag önskar att du var det ena eller det andra.

16 Men eftersom du bara är ljum ska jag spotta ut dig ur min mun! 17 Du säger: “Jag är rik och har allt jag önskar! Jag behöver inte något mer!” Och du förstår inte att du andligt sett är eländig och bedrövlig — fattig, blind och naken.

18 Mitt råd till dig är att du köper rent guld av mig, guld som har renats genom eld. Först då kommer du att bli verkligt rik. Du bör också köpa vita, rena kläder av mig, så att du inte behöver gå naken och skämmas. Dessutom bör du hämta salva hos mig, för att smörja dina ögon med, så att du får tillbaka din syn.

19 Jag fostrar och straffar ständigt alla som jag älskar. Därför måste jag straffa dig, om du inte vänder om från din likgiltighet. Bli därför brinnande och ivrig på nytt! 20 Se! Jag har stått vid dörren länge nu, och jag knackar ständigt på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, så ska jag komma in och dela gemenskapen med honom och han med mig.

21 Alla som segrar över det onda, ska få sitta bredvid mig på min tron, på samma sätt som jag som segrare tog min plats bredvid min Far på hans tron. 22 Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna.  (Uppenbarelseboken 3:14-22, Levande Bibeln)

Detta var en församling som var vacker på utsidan, men tom på insidan! “Jag är rik och har allt jag önskar! Jag behöver inte något mer!”

Hur många idag anser sig på samma sätt: “Jag är rik och har allt jag önskar! MEN “du förstår inte att du andligt sett är eländig och bedrövlig — fattig, blind och naken”.

Hur är ditt liv inför Herren? Är du brinnande för Gud? Är du varm? Jesus hade starka ord att säga till församlingen: “Eftersom du bara är ljum ska jag spotta ut dig ur min mun!”

GIRL AND BOY COLOR
Detta är en bild jag ska använda i en av mina lektioner för att lära barnen hur viktig “insidan” är. Du kan vara mycket vacker på utsidan, men det är insidan som räknas.

En gång Jesus frågade: “När Människosonen kommer, kommer han finna tro på jorden?”

För några som var säkra på sin egen rättfärdighet och såg ner på alla andra, berättade han denna liknelse:

Två män gick till templet för att be. En av dem var en stolt, självgod farisé. Den andre var tullindrivare och en riktig bedragare.

11 Den stolte farisén sa mera för sig själv än till Gud: ‘Tack Gud för att jag inte är en syndare som alla andra, och särskilt inte som den där bedragaren där borta! För jag lurar aldrig någon, jag är aldrig otrogen i mitt äktenskap,12 jag fastar två gånger i veckan och jag ger Gud en tiondel av allt jag tjänar.’

13 Men den ohederlige tulltjänstemannen stod på avstånd och vågade inte ens lyfta sina ögon mot himlen då han bad, utan slog sig för bröstet i sin sorg och ropade: ‘Gud, förbarma dig över mig, stackars syndare.’

14 Jag säger er att syndaren och inte farisén gick hem befriad från sin skuld! Den som framhäver sig själv ska förödmjukas, men den som inte gör det ska bli ärad. (Lukas 18:10-14)

“Gud, förbarma dig över mig, stackars syndare.” Gud hjälpe oss, att vi inte är vackra på utsidan, men tomma på insidan. församlingen i Laodikeia var ljum, och Herren sa att han var på väg att spotta dem ur hans mun.

Det finns hopp! Jesus har denna inbjudan till oss: ”Se! Jag har stått vid dörren länge nu, och jag knackar ständigt på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, så ska jag komma in och dela gemenskapen med honom och han med mig.”

Kolla insidan! Se till att du inte bara är ett tomt skal. Vacker, liksom kuvertet som kom med posten, men tom! Låt Guds kärlek och nåd fylla dig till bristningsgränsen.

Jesus står vid dörren. Är han välkommen in?

 

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Kristna livet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s