Julbrev

God Jul 2012

Kära vänner!

Mitt tema för i år har varit ”IMPACT” (betyder påverkan eller inverkan) och min önskan har varit att gå i vår himmelske Fars
ärenden. Jag hoppas att jag på något sätt har jag kunnat göra en inverkan på människor runt omkring mig. Som Jesus sade: ”Så länge dagen varar måste vi utföra de uppgifter som vi fått av honom som har sänt mig. Snart är det natt, och allt arbete stannar av” (Joh 9:4).

En höjdpunkt i år var min resa till Sverige för att besöka pappa. Det var extra roligt att tillbringa tid med hans söta lilla fru och min syster Agneta och hennes man, Ola. På helgerna hade jag möten för att informera om mitt arbete och söka stöd. Särskilt betydelsefullt var det att besöka Tidan och Älmhult, de församligar som var med mig när som ung reste till Peru för att missionera. Om två år firar jag 50-års jubileum sen jag blev antagen som missionär. Helt otroligt! Om du läser engelska kan du kolla
om min resa på min blogg: http://kelund.wordpress.com under Land of the Vikings.

Ett oförglömligt minne är en fem-dagars båtresa jag gjorde med Carina för att fira hennes 40-årsdag. Vi åkte till Kanada med pensionärerna från Assemblies of God, pingstsamfundet jag tillhör här i USA. Vi fick specialpris, och så fick vi hjälp av Thoms styvmor som tog hand om barnen, annars skulle det inte ha varit möjligt. Vi hade inte haft en semester tillsammans sedan 1994. Och 40 år fyller Carina bara en gång i livet så det måste firas tyckte jag! Det var ju trevligt att hon ville hänga med pensionärerna!

Jag fortsätter med min webverksamhet på spanska, för att församlingar skall kunna ladda ned lektioner gratis, särskilt de som inte har tillgång till en bokhandel. Förutom bibellektioner publicerar jag en berättelse för barn varje vecka, tillsammans med en bild att måla och en bibelaktivitet. Jag har nu hunnit med att publi-cera 160 berättelser. Tack och lov för denna förmån! Och genom e-post och kommentarer på bloggen vet jag att dessa lektioner har nått de flesta spansktalande länder.

I somras kände jag att Herren kallade mig att göra lektionerna på engelska så att de kan nå länder som har samma behov som i Latinamerika. Engelskan kommer att ligga som grund för att göra dem på andra språk. Gud talade till min vän Majetta att hon skulle arbeta med mig i detta projekt. Vi är nu två pensionärer som vill nå världens barn för Jesus. Be gärna för oss, eftersom det är överväldigande; men Gud kommer att förse med arbetare, det är jag säker på. Om du vill hjälpa till, kanske för att se till att få lektionerna på svenska, kontakta mig. Det finns en lång lista med uppgifter som behövs göras, inte minst är stöd i bön viktigt.

En spännande sak är att en liten församling i mitt grannskap skall börja använda de första lektionerna vi gör på engelska, om 1 Moseboken. Majetta har rekommenderat dem det, så nu får vi sätta sprutt på produktionen. Dom vill börja första söndagen i januari. Min ”tallrik är full”, som dom säger på engelska. I januari skall jag översätta studiematerial till en pingst-bibel för barn på spanska (Nya Testamentet, någon annan gör Gamla Testamentet) och sen skall jag översätta en serie med lektioner skrivna för barn med speciella behov (i risk och handikappade). Detta kommer att glädja min vän missionär Anita Olsson! Samtidigt skall jag jobba med den egna produktionen.

Jag hade bett långt och länge om att Gud skulle sända mig hjälp av en konstnär och genom en god vän lärde jag känna broder Absalom i Costa Rica. Han har gjort bilder till en serie om frälsningen, en serie om den helige Ande, och nu arbetar han med bilder till lektioner om Daniel som Majetta skriver. Jag är mycket tacksam till Tidan och Älmult för den hjälp jag skall få för att betala för bilderna; det frilansarbete jag gör täcker inte kostnaderna. Är det inte underbart hur Gud förser? Du får också gärna vara med och hjälpa till! Ett stort behov är att få någon att fixa en bra och ändamålsenlig websida.

Det är otroligt hur tiden flyger iväg, eller hur? Eva-Marie har varit hos Herren i 11 år, samma som min mamma. Och det är fem år sen Bengt fick flytta hem. Thom och Carina firade den 23 november 10-år som gifta. Alla mina barnbarn går nu i skolan. Den lilla minsta, Sarah, tyckte synd om sin mor och erbjöd sig att stanna hemma med henne om hon kände sig ensam. Det var ett mycket generöst erbjudande eftersom hon verkligen gillar skolan. Hon gillar också sin mormor (undertecknad). Det är ömsesidigt!

Min neuropati på grund av cellgiftsbehandlingar besvärar mig fortfarande en hel del, men min hälsa i stort är bra. Jag fick det bekräftat på min nyliga läkarkontroll. Min bön är att jag får vara friskare än någonsin, så jag kan göra detta stora projekt som Herren har lagt på mitt hjärta, att publicera lektioner på olika språk.

I somras turades barnen om att vistas hos mig i en vecka vardera och de ser fram emot att göra samma nästa sommar. Det är höjdpunkten! Jag saknar mina barnbarn så mycket, även om jag ofta åker till Ft. Gibson att hälsa på. Jag älskar församlingen där. Pastorn är mycket kärleksfull och gör att jag känner mig så välkommen. Hon och jag är runt samma ålder.

Nästa höst kommer jag förmodligen att åka på en undervisningsresa till Peru. Jag har blivit ombedd att undervisa om söndagsskolarbete i en bibelskola. Vi kommer att ha ett seminarium som jag hade åren 2007 och 2009. Arrangören är en pastor som studerade i vårt bibelinstitut på 80-talet.

Jag skulle uppskatta mycket att få stöd i bön. Mitt största bekymmer är frälsning för mina grannar och anhöriga som inte känner Jesus. Varje dag, med allt som händer runt omkring oss, ser vi att Jesu återkomst är nära. O, vad det gör ont i mig att de inte är frälsta!

Som jag nämnde, om Gud lägger på ditt hjärta att hjälpa till på något sätt, kommer all hjälp och stöd att vara mer än välkommet.
Ha en välsignad jul och nyår. Må Kristi kärlek fylla dig till bristningsgränsen!

Cole kids 2012

Mina barnbarn David, Brianna, Lana och Sarah

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Mitt liv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s