Att lämna tillbaka två tusen

Jag har känt mig som en tom, urblåst ballong hela dagen; åtminstone sen posten kom. Jag fick en faktura för US$2000 för vissa prover jag gjort för att kontrollera om mitt hjärta fungerade bra. Det fungerar men efter en sådan faktura kan det börja bli problem.
Men detta är inte vad jag vill skriva om nu. Gud i sin stora nåd såg mitt ”utblåsta” tillstånd och sände mig ett uppmuntrande samtal från Peru. En av mina tidigare söndagsskolpojkar berättade något fantastiskt om ärlighet och integritet, så ärligt som det kan bli!
Jag skall inte gå in på alla detaljer. Det viktiga i denna berättelse är att han lämnade tillbaka US$2000 i en transaktion där han sålde sin lägenhet. Alla dokument var klara, undertecknade och attesterade. Jag förstår inte exakt hur allt hade gåtgt till men summan av kontentan är att när han kom hem och räknade pengarna upptäkte han att han hade fått US$2000 mer än vad han borde ha haft.
Det var en frestelse att hålla tyst om det. Om han inte sagt något till någon, skulle troligen ingen ha bett honom om pengarna. Men min vän kände i sitt inre att det inte var riktigt att behålla pengarna. Hans stora önskan är att tjäna Gud, och Herren använder honom för att vittna om Guds nåd, att be för de sjuka, att ge råd. Han ville i allt vara i ett rätt förhållande till Herren.
När det var dags att lämna över nycklarna till den nya ägaren, lämnade han även tillbaka US$2000. Gissa vem som blev förvånad? Den nya ägaren kunde inte tro sina ögon!
Vad jag tycker är vackrast i hela historien är att min väns lilla dotter var närvarande och såg en ”levande” bild av integritet. Vilket gott exempel av en far!
Min vän har som ledstjärna Job 23:10.

Men han vet om varje liten sak som händer mig
och när han har prövat mig ska han förklara mig helt oskyldig,
ren som det finaste guld!

Hans lilla flicka läste upp versen för mig i telefonsamtalet.
Jag är så stolt över min ”pojke”. Jag är så glad att jag hade en del i att leda honom till Jesus. Nu skall han och hans flickor be för mig och den stora räkningen av US$2000. Herren kommer att göra ett under så den kan betalas.
Jag vill följa samma uppmuntrande ord som min ”pojke” följer, att göra vad som är rätt, och jag hoppas att när jag blivit prövad, Herren skall förklara mig ren som det finaste guld!

 

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Mina vänner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att lämna tillbaka två tusen

  1. Sven-Agne Hulth skriver:

    Härligt när Gud leder. Hoppas fler känt att du behöver något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s