Drömmen om en Honda motorcyckel

Detta är berättelsen om en ung man, ett pastorsbarn från ett av de fattigare områdena i Peru: en pojke som hade en dröm.
Han är nu själv pastor, som minns med spänning hur han varje vecka väntade på att få La Perlita barntidningen jag publicerade. Nu publicerar jag dessa berättelser på nätet för att ladda ner och trycka, och han trycker ut dem varje vecka till mer än 100 barn. Vi hade en chatt på nätet när han berättade detta och även hans dröm att ha en Honda motorcykel.
Vill du kolla in detta? Besök Carlos Espejo i Yurinaki, Perene, Chanchayo. Jag tycker att jag skulle nämna det. Ifall du åker till Peru och besöker djungeln.
En av de illustrerade berättelser i tidnigen handlade om en pojke som grävde ner sin systers trasdocka i marken som hämnd för att hon hade förstört hans båt. Det upptäcktes när dockan började ”växa”! Hon var fylld med torr majs!

När Carlos berättade detta började en av pojkarna gråta. Hans syster hade förstört hans boll så han hade bränt hennes docka. Nu hade han samvetskval och ville gå hem och be henne om förlåtelse. Carlos sa till honom att vänta tills efter söndagsskolan, och då körde han själv pojken hem i hans ”dröm” motorcykel. Och här är berättelsen om motorcykeln.
När han var liten frågade hans söndagsskollärare barnen vad de hade bett Gud om att ge dem i julklapp. Barnen sa att de ville ha dockor, eller bilar, eller bollar. Han sa att han hade bett Gud om en MOTO HONDA (en Honda motorcykel).
Barnen skrattade åt honom och undrade hur han kunde tänka sig något sådant eftersom hans pappa var så fattig. Hur kunde han köpa honom en motorcykel? Men för Carlos var det inte fråga om att be sin ”fattiga” jordiske far om en motorcykel, utan han bad sin himmelske Far om det.
Det gjorde han utan att tappa modet. Han bad alltid till Gud att ge honom en motorcykel. När han började arbeta, gav de honom en ”Moto Honda” för att köra ärenden. Men det var inte hans! Han höll fast vid att be för en egen motorcykel.
När han började arbeta som pastor sparade han, sol efter sol för sin motorcykel. Sol är den valuta som används i Peru. Men det fanns alltid andra behov, som ett läger för ungdomar, ett bröllop eller något annat han behövde stödja, så där gick hans besparingar för motorcykeln.
”Ha, ha, ha”, skrattade Carlos i sin ”chat ”!
Men efter flera år var Guds plan att ge honom en motorcykel, precis som han hade önskat sig, och den färg han hade drömt om! Jag vet hur det fungerar! Gud har humor. När han gav oss en Toyota bil som vi behövde för arbetet i Bolivia, var den röd, precis som Carlos motorcykel. Och vi fick den på julafton! Du kan läsa berättelsen här (på engelska: länk).
Carlos pappa påminde honom alltid om Matteus 6:33, där det står att först söka Guds rike och sedan får vi det vi behöver.
Här är en länk för att se bilder på några av barnen på vandring i djungeln, med motorcykeln.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150869797076409.400994.680011408&type=3
Här är en av bild med cykeln.


Den här unge mannen följer i sin fars fotspår, och sprider evangeliet till ett avlägset område i Peru. Och jag har förmånen att vara där med honom, och dela Guds Ord från min laptop. Du kan vara en del genom att be för Carlos och andra trogna tjänare. Gud har många tjänare, men han behöver fler lydiga och lojala tjänare.

Att chatta med Carlos var en verklig uppmuntran. Han är en av de många som varje vecka använder mina berättelser. Han är en av de många som är frukt av de svenska missionärerna som arbetat i Peru. Och genom Guds nåd är jag en av dem!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Missionsliv i Peru. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Drömmen om en Honda motorcyckel

  1. Inge o Märta Otterdahl skriver:

    Bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s