Tänk att vi ännu en gång får påminna varandra om att Jesus dog för oss på korset så att vi kan få förlåtelse för våra synder. Att Jesus uppstod är vår garanti för de eviga livet. ”Därför att jag lever ska ni också göra det”, sa Jesus. Det bästa ligger framför! Har du det hoppet?

Jesu inbjudan:

Kom till mig så ska jag ge vila åt alla er som arbetar hårt och stapplar under tunga bördor.
Gå in under mina villkor och låt mig undervisa er! Jag är mild och ödmjuk. Hos mig finner ni det som ger ert liv ro och vila, och jag tvingar inga tunga bördor på er. (Matteus 11:28-30)

Jag skrev i februari om min vän Walters dröm att åter öppna dörrarna till bibelinstitutet Betel som min far grundade. Jag hade läst min egen version mellan raderna och missuppfattat. Han har elever men dörrarna till Betel är inte öppna ännu. Vi fortsätter att gå framåt i bön. I maj skall han hålla ännu en bibelkurs i lokaler utanför Huancayo, inte alls så ändamålsenliga som Betel. Jag har lovat att nästa år hålla kurs om söndagsskolarbete.

Ni som läser engelska följer kanske min engelska blog. Jag skriver något nästan dagligen. En mycket intressant kontakt jag fått genom den bloggen är med en dam (Isabel) som brukade arbeta i våran kristna bokhandel i Huancayo. Hon är överlycklig att ha fått kontakt med mig efter 40 år. En kväll ringde hon mig från Lima.

 

Isabel är damen till höger på bilden. Hon och Lupe visar biblar till en kund.

En pastor i Ayacucho, som under den värsta terroristtiden fick fly från allt, skrev uppmuntrande rader. Dom använder undervisningsmaterialet jag publicerar och har startat upp söndagsskolan med ny gnista efter sommarlovet, som är i januari till mars i Peru. Teckningarna för barnen att måla gjorde Katarina Källner åt mig när jag var i Bolivia. Nu kommer de till nytta igen. Kolla bilden flickan har i handen.

Barnen får lite godis med sig på vägen hem.

Att få måla bilder gillar barn världen över!

Varje vecka publicerar jag en berättelse för barn, med en bild att måla och någon aktivitet för de större barnen. Det tar tid. Igår satt jag i 14 timmar vid datorn för att få allt klart. Jag tog bara ett par raster för att fixa lunch och kvällsmat. Vilken förmån att få göra detta till barn i Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguay, Ecuador, Colombia, Venezuela, Honduras, Nicaragua, Panama, Costa Rica, San Salvador, Mexico, Puerto Rico, Dominikanska Republiken, Spanien, USA… Jag vet genom meddelanden jag fått med e-post att jag nått åtminstone någon i dessa länder. För ett par veckor sen hade jag de mesta besökare jag haft hitintills: 1,ooo!

Kartan där jag märker ut varje land där jag har kontakter.

Detta är min ”dröm” som Gud uppväckte när jag kämpade med cancer. När jag kom till USA för att arbeta med Assemblies of God och producerade deras material fick jag gräva ner alla mina drömmar. Nu är de uppväckta och jag har ett förlag som sprider sig över världen från min lap-top antingen från mitt vardagsrum och kontor eller från mitt rum hos Carina och Thom i Fort Gibson.

Jag far som en skottspoling mellan Springfield och Fort Gibson. Att köra bil går ganska bra, men rörligheten för övrigt är det inte bra med. Jag mår värre nu än när jag var i Sverige och Peru på besök. Det kanske är meningen att jag skall hålla mig inne och ägna mig åt skrivandet. Till jul publicerade jag en bok för barnarbetare. Första upplagan gav jag ut i Peru på 70-talet. Cristina (dotter till ungdomar från den tiden) har gjort framsidebilden.

Nu har jag 20 lektioner om Jesus som är nästan klara. Cristinas farbror, Cesar, en av mina första söndagsskolpojkar, har gjort en del av teckningarna. Nästa serie skall handla om breven i Nya Testamentet. En av mina förra arbetskamrater har lovat att göra lay-out. Det blir en stor hjälp. En annan av mina f.d. arbetskamrater läser korrektur. Men jag behöver mer hjälp. Det största behovet jag har är att få en ny web-sida gjord.

Detta är inte allt jag håller på med. Jag fortsätter att jobba med förlaget jag pesionerade mig från för två år sen. Min syster Agneta och jag hjäps åt med översättningar. Mest är det artiklar till en tidning för pastorer som sätts ut på nätet. Mitt nyligste projekt har varit översättning av en bok som kommer ut på både engelska och spanska –Amazing Faith [Förunderlig tro]– skriven av en pastor i Chicago som har den största Assemblies of God församlingen. Han är spansktalande och mycket dynamisk.

Vad är senaste nytt på familjefronten? Min ”lilla” flicka har fyllt 40 år! Det passar att hon fick röda rosor blandat med lite vitt. Det är den peruanska flaggan. Det var i Peru, i gruvsamhället La Oroya, hon kom till världen.

Hennes ”lilla” flicka är Sarah, som den 8 maj fyller 4 år. Hon har lindat sin far runt lillfingret, fast det vill han inte erkänna. Här har hon målat en bild från söndagsskolmaterialet jag publicerade i Bolivia.

Hennes stora syster Lana är inte så intresserad i målning, men hon vill träna sig att göra ”mål”. Denna termin får hon spela fotboll. Det var en solig dag mitt i vintern jag tog henne till träningen. Sen blev det kallt igen.

Syster Brianna har råkat ut för många åkommor, men hon håller humöret uppe. Alergier, så hon måste få en spruta i veckan i två år, gluten intolerans, får inte använda mjölkprodukter, gallblåsa som inte fungerar och skall tas bort, och magkatarr. Hon är den av barnen som är mest känslig. Hon påminner mig om min mor som grät när hon läste en gripande bok. Brinna gråter när vi tittar på gripande missionsfilmer. Hon vill bli missionär.

David är vårt bokstavsbarn. Det är inte så lätt för honom och inte minst sin omgiving. Han har en typ av autism som heter Asperger. Hans första stora intresse var tåg. Sen blev del Legos. Så gick han över till pussel. Sen var det Transformers. Och nu är det Star Wars figurer. Kortet är taget i skolan.

Jag måste berätta något vackert. När hans syster Lana skulle bli straffad för att hon varit olydig flera gånger, bad David att få ta hennes straff. Han sa: ”Jag tycker så mycket om min syster att jag vill inte hon skall lida.”

 

Bengts träd har blivit tonåring! När Bengt fyllde 60 år fick han ett träd i present. Vi planterade det utanför huset där vi bodde. Dagen innan han skulle ha fyllt 73 åkte jag förbi för att kolla. Oj, vad ”hans träd” hade växt!

Eftersom det handlar om födelsedagar så vill jag visa upp den lilla princessan jag firade min födelsedag tillsammans med. Sarah var hos mig i en vecka.

En sak från grannskapet där jag bor är friheten att välja bolag som hämtar soporna. En dag när jag cycklade runt fanns det tunnor i regnbågens alla färger.

Vi har alla val att göra, varje dag. Vi väljer var vi skall bo, vi väljer vad vi vill ägna oss åt, vi väljer vänner, vi väljer hur vi använder våra pengar… Alla dessa är viktiga val, och vi lägger ner mycket omtanke i de valen.

”Livet på jorden är som en vindspust. Det är med våra dagar som med blommorna och gräset som grönskar.  Ökenvinden drar fram och de är spårlöst försvunna” (Psaltaren 103:15,16).

Att välja att följa Jesus är det viktigaste valet. Då har vi ett säkert och tryggt hem för evigheten.

 

Glad Påsk!

Glad vår!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Mitt liv. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till

 1. Lennart skriver:

  Mycket intressant att ta del av allt Du hinner med Che. Önskar Dig krafter att fortsätta det välsignade arbete Du utför!
  Glad påsk!
  Dina vänner
  Boyan och Lennart

 2. Bodil Sundquist skriver:

  Det är SÅ trevligt att läsa om vad du har för dig. Glad Påsk! Just nu snöar det lätt, men jag hoppas att det blir den sista snön för säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s