Minnen och drömmar

Har du tänkt på vilken välsignelse minnerna är? Det bästa av allt är att minnas det goda och glömma det sorgliga. Gud hjälper oss att kasta i glömskans hav det som inte är värt att minnas. Samtidigt kan det  sorgliga kantras med lite guldskimmer. Låt mig nu få ta dig med på en liten färd genom några ljusa minnen.

Nästa år firar jag 25 år sen vi som familj kom till USA. Berättelsen om hur vi kom hit är som en saga, men den väntar jag med tills nästa år. Nu firar jag 15 år sen jag blev amerikansk medborgare. När vi fick uppehållstillstånd till USA var vår äldsta dotter 21 år och fick inte automatiskt tillstånd som hennes lillasyster. Vi fick hålla på i ett att förnya hennes turistvisum men till slut givk det inte mer och hon fick meddelande om att hon var tvungen att lämna landet. Då detta hände hade vi just haft uppehållstillstånd i fem år och på rekommendation av advokat sökte jag medborgarskap här. Det var den enda lösningen för att kunna behålla Eva-Marie hos oss. Vart skulle hon annars ta vägen i sitt svaga tillstånd?

Det var ett svårt beslut att fatta. Jag kände mig som en förrädare. ”Tänk på vem du gör det för!” sa pappa till mig. Och vad gör man inte för sitt barn? Så, på alla hjärtans dag, den 14 februari 1997, blev jag amerikansk medborgare. Till min stora sorg förlorade jag mitt svenska medborgarskap, men några år senare kom det ut en ny lag och jag kunde begära att få det tillbaka. På fotot visas den stora stunden!

På alla hjärtans dag 2009, hade jag kurs för söndagsskollärare i Huancayo, Peru. Det var resultat av en ”omöjlig dröm” som en av mina elever på bibelskolan i Huancayo (1982) hade. Han mindes mina kurser för barnarbetare och sa till sin fru (även hon f.d. elev) att han ville inbjuda mig. Hur skulle det gå till?  Det hade gått snart 30 år och dom hade ingen aning var jag fanns. Men Gud visste! Och 2007 ledde Gud honom att få kontakt med min pappa, som senare berättade detta för mig. Genom förunderliga händelser kom jag till Huancayo i juli 2007 och hade en kurs som Walter, denne elev, ordnade. Sen vändes mitt liv upp och ner. Jag opererades för cancer och min älskade make fick flytta till sitt eviga hem. Här följer några bilder från kursen den 14 februari, 2009. Pappa och hans lilla peruanska fru vara också med. Bilderna visar medhjälparna, min undervisning, Walter och pappa (han vann ett pris), pappa och hans fru, samt publiken.

Detta var minnen från två glada 14 februari.  Att jag skulle komma till Huancayo och undervisa var inte Walters enda dröm. Den gången i februari berättade Walter en annan dröm han hade. Bibelskolan där han fått sin teologiska utbildning var nu en vanlig skola. Hans dröm var att på nytt öppna dörrarna för att utbilda ungdomar som vill predika evangelium. Jag tog ett kort på mig där och kallade det Nya Betel. Sen har det funnits i min bönebok.

Förra veckan fick jag ett meddelande som fick mitt hjärta att slå snabba slag. Walters dröm om att på nytt öppna Betels dörrar för undervisning har gått i uppfyllelse. Den 27 och 28 januari började studierna med 30 elever. Jag fick e-post om det genom en bekant. Han skriver inte själv e-meddelanden. Jag har inte kunnat kontakta honom per telefon. Jag får bara felringning.

När Walter ringde på himlens telefon kom han alltid direk till Guds tron. Och med Guds hjälp har hans drömmar gått i uppfyllelse. Nu hoppas han att jag skall komma dit och undervisa.

När jag stod bakom kameran 1982 och tog detta kort på Betelinstitutets elever kunde jag inte i min vildaste fantasi tänka ut vad framtiden kunde innebära. (Pilen pekar på Walter.) Det finns många sorgemoment i åren som varit, men de stannar i bakgrunden. Det soliga är värt att minnas.

Nu är mitt liv fullt upptaget med att skriva och publicera undervisningsmaterial. Det är mitt lyckliga liv! Det fantastiska med Internet är att det finns inga gränser. Inga ”tullgubbar” som kan behålla böcker och tidningar för att få ut mer pengar. Var som helst där det finns en dator kan mina lektioner gå. Och Internetkafé finns det lite varstan för dom som inte har egen dator.

Livet består av drömmar och minnen. Jag hoppas min enkla berättelse om uppfyllda drömmar inspirerar dig att drömma vidare. När vi lägger vårt liv i Guds händer finns det inga ”omöjliga drömmar”!

Min dröm för framtiden är att nå 10.000.000 med undervisningsmaterialet jag publicerar. Jag hoppas att Guds ”dröm” för mig är större. När kung Salomo byggde templet ville han bygga ett stort tempel för han hade en stor Gud. Vi måste ha drömmar mycket större än oss själva så att endast Gud kan få äran.

Låt dina drömmar bli stora som vår store, mäktige Gud!

 

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Mitt liv. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Minnen och drömmar

 1. Bodil Sundquist skriver:

  Tack för di uppmuntran att alltid hålla fast vid drömmen!

 2. Gun skriver:

  Gläder mig med dig att dina drömmar går i uppfyllelse, en efter en!
  God Alla hjärtans dag till dig!
  Gun

 3. Sven-Agne Hulth skriver:

  Härliga minnen är god att ha och se fram på under från Gud genom vår Jesus nu på alla hjärtans dag.
  Guds välsignelse och många kramar från mig.
  Sven-Agne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s