Min nya cyckel och mera

Jag känner mig som född på nytt! Har precis kommit hem efter en cyckeltur med min nya cyckel. Och det är precis som om min himmelske Far hade suttit och väntat på att jag skulle ställa in cyckeln i garaget för att sända en regnskur som vi inte haft på år och dag. Nu sitter jag i soffan och njuter av att se regnet genom fönstret.

Vänner från kyrkan som har en liten lastbil kom och hjälpte mig idag att åka till en affär där jag kunde köpa cyckeln. Sen fick jag hjälp med att få styret och sittsen höjda. Jag som hade gett upp, sålt min gamla trogna cyckel från våra första dagar i USA, och tänkte att den tiden var förbi. Inte undra på att jag känner mig pånyttfödd! Jag kan inte vara ute och promenera för fötternas skull, men cyckla kan jag. Och här är den!

Sommaren är snart slut. Vi har haft rekordvarmt, och stora bränder, tornados, orkaner och översvämningar. På de 23 år jag bott i USA kan jag inte minnas att vi haft så många naturkatastrofer. Carina med familj och jag har blivit skonade, men vi bor i ett område som är mycket hotat av stormar.

Höjdpunkten för oss var en semesterresa till Wisconsin där min bror Pepe bor. Vi hyrde en van och Carina bilade oss dit. Barnen hade varit några dagar hos farmor så de var redan som en dagsresa på väg. Sen körde vi som 14 timmar. Barnen var duktiga. De skötte sig så fint hela tiden att Carina fick beröm för sina väluppfostrade barn. Vid slutet av veckan vi var där kom far i huset, Thom, och han bilade oss hem.

Resans mål var ett bröllop. Pepes dotter Corrine skulle gifta sig. Det blev en familjefest med släkt som kom från Sverige och Peru. Här följer lite bilder.

Moderna hjälpmedel (iphones och liknande) gör resan mer dräglig. Här David och Brianna.

Ovan: Lana och Brianna. Nedan: Sarah och David.

Skönt att koppla av vid ett rastställe.

Mor Carina måste berätta på Facebook om resan.

Bröllopet hölls en mycket varm söndagseftermiddag. Det var svettigt för Jesse och Corrine.

Milene, min kusin från Peru, systerdotter till pappas fru, Mary.

Här har jag mina  ”älsklingar” uppklädda och fina.

Corrine med sin familj, 6 släktingar hade kommit från Sverige.

Sköna dagar vid Pepes sommarstuga i Stormy Lake.

Min bror var sugen på något svenskt så min syster Agneta bakade semlor, en succé!

En segeltur för min amerikanske bror och min peruanska/svenska syster var toppen för dem.

Far (Thom) och dotter (Sarah) njuter av plask i sjön.

Innan vi visste ordet av var det dags för hemfärd. Här har vi igen mina moderna barnbarn (Sarah med telefon och favoritvovven Mama-Puppy)! Genom sitt jobb har Thom fått en del i-telefoner, som kom mycket väl till pass på den långa resan hem. Bara körtid: 20 timmar!

David har alltid något uppstoppat djur som kompis! Här en liten isbjörn.

Brianna är vår uppfinniga vildbasing. Här glider hon ner för trappan på hotellet där vi övernattade. Hon är sin mormors bästa kompis, vilket förståss gör mig väldigt stolt och glad.

Ja, så var det med vår lilla semester 2011. Varmt och soligt med glada minnen!

När storasyskonen började skolan (Brianna, klass 1; Lana, klass 2; David, klass 3) fick lilla Sarah besöka sin mormor. Hon tyckte det var spännande med mina tomatplantor, som jag nästan tappat hoppet för. Men, kan man tänka sig!  I veckan upptäkte jag min första tomat. Tänk att jag skulle bli pensionär innan jag skördade en tomat!

Nu har det slutat regna. Solen dalar sakta i horizonten. Jag får berätta mer en annan dag. Läser du engelska kan du gå till min engelska blog, där jag skriver nästa dagligen. Hoppas jag blir lite flitigare i höst med denna blog.

Om jag hade lyse på cyckeln skulle jag ta mig en tur igen. Det får bli imorgon! Nu njuter jag av solnedgången.

Vi hörs!  http://kelund.wordpress.com

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Min familj. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Min nya cyckel och mera

  1. Bodil Sundquist skriver:

    Det är SÅ roligt att läsa om hur du har det. Fint också med alla bilder du lägger in.
    Gunvor var hos mig några dagar i augusti. Vi talade förstås bl a om dig.
    Herren vare med dig! Hoppas vi ses någon gång.
    Kram från Bodil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s