Det sjunger på sista versen

 

Påskens glada budskap: Jesus lever!

Det blev ingen lång vers på Oklahomasången! Om tre veckor flyttar jag tillbaka till mitt lilla hus i Springfield. Det är svåra tider vad beträffar husmarknaden, så jag fick inte sålt mitt hus. Jag hade tänkt hyra ut det, men fick inte många anbud eftersom jag ville ha rökfritt och djurfritt.

Den 15 maj reser vi alla till Springfield, förhoppningsvis med en packad lastbil. Thoms son John har skolavslutning. Han är klar med sin High School. Thom och Carina vill gärna vara med på högtiden. Det blir väl att vi kampar på golvet för möblerna är sålda, utom bokhyllor, sängkammarmöbel, matbord och stolar, och en liten soffa. Inomhus är alla rum målade i en vitaktig färg. Jag var tvungen att göra det för att lämna det till en firma för uthyrning. Det är svårt för mig som älskar färger. Jag får sätta upp färgglada gardiner och tavlor!

Nu börjar jag på nytt! Och så blir det att bila emellan som jag gjorde förut. David är den som minst gillar att jag flyttar, men jag har lovat att han skall få vara en vecka hos mig i sommar och det tröstar honom. Brianna har frågat flera gånger varför jag inte bor i Springfield så hon kan hälsa på. Det tycke hon var roligt. Lana bryr sig inte om varken det ena eller det andra och Sarah är för liten för att minnas hur det var ”förr”.

Jag känner mig nostalgisk. Det är sent på skärtorsdagskvällen. Mina tankar går till Sverige och påskfirande. Jag minns särskilt ett år när vi hälsade på Westerdahls och Eva-Lena hade fixade så mysigt. Här är det ingen extra helgdag. På söndag är det tradition att ha nya kläder. Jag minns när vi gick på internatskola i djungeln, att flickorna lånade mig och mina systrar var sin klänning så vi kunde ha något ”nytt”! Det hänger nya klänningar i flickornas garderob som de skall ha på söndag.

En annan tradition här är att leta påskägg. Det blir nog att vi gömmer lite ägg runt huset här på lördag. David spelar fotboll på förmiddagen. Han har en form av autism och måste jobba med att lära sig att ha kontakt med andra och läkaren har rekomenderat detta. Han går på terapi både i skolan och utanför och det märks att det hjälper. Lilla Sarah har liknande symptom så hon har också fått börja med terapi. Lana går hos talpedagog. Hon har problem beroende på sina biolokiska föräldrars drogmissbruk. Brianna går i veckan igenom prover för att se vad hon har för allergier.

Förutom detta är barnen friska och vi har klarat vintern bra. I slutet av mars fick Carina meddelande om att hjälpen barnen fick till läkarbesök och mediciner var inte beviljat för ännu ett år. Det var bekymersamma dagar. Vi la fram inför Gud detta stora behov. Det som gjorde Carina mest ledsen är att David inte skulle kunna fortsätta med sin terapi. En av hans mediciner kostar nära femhundra dollar i månaden och det var ett stort bekymmer. För att inte dra ut på tiden skall jag avstå från att berätta hela historien, men slutet är gott. Carina lyckades få det beviljat igen. David kan få sin medicin och sin terapi! Detta är ett helt underbart bönesvar.

Jag får fortsätta att berätta en annan dag. Det är mycket nytt när det gäller mina projekt. Vad som gläder mig är att varje vecka får jag meddelande om någon som skriver in sig för att få barnberättelsen och annat material jag publicerar varje vecka.

Nu önskar jag glad påsk. Tänk om jag kunde få vara i Sverige och fira. Det skulle vara roligt. Jag skall bjuda familjen på middag på lördag. Vem vet var det blir. Jag gissar att Carina väljer. Hon är glad att hon slipper laga maten!

Här tar vi en titt på barnen! Som sagt, fortsättning följer.

David, tuff kille i solglasögon

   

Brianna sjunger i kyrkan

 
 
Sarah som jag passar nästan dagligen
 

                                                                   Här har vi Lana som börjar bli duktig att läsa
Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Min familj. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det sjunger på sista versen

 1. Bodil Sundquist skriver:

  Glad Påsk!
  Läser med stort intresse det du skriver. Så besvärligt att du måste flytta igen!
  Men det är nog någon mening med det. Vi får vila i Herren.

  Jag jobbar också mer som pensionär men fortfarande i skolan. Det är nu sista terminen för svenska kommuner erbjuder inte lärare över 67 fortsatt anställning.

  Kram till dig!
  Bodil

 2. Markus Green skriver:

  Guds rika frid, syster!

  Är det Carinas barn på bild?
  Tack för din aktiva medverkan på EBP i Facebook. Nkt bra undervisning som jag också delar till andra i den församling jag leder. Har funderingar kring att trycka ett ribgat (anillado) dokunebt av dina ”La Vida de Jesús”-serie för självkostnadspris till andra församlingar som visat intresse för materialet. Är det ok?

  Livet blir inte alltid som man vill, men Gud har en hand i det med!

  Glad påsk!

  Mvh broder och missionär Markus Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s