Den bästa av alla verkligheter

Idag kom en mycket spännande bok med posten. Jag har förståss beställt den. Heaven is for Real [Himlen är en verklighet] handlar om en liten pojke, knappt fyra år gammal, som genom en brusten blindtarm och en akut operation fick komma till himlen, och sen tillbaka igen. Jag pratade med mitt barnbarn David, sju år gammal, om den och sa att han kan få läsa den efter mig. Jag har nyss läst en annan bok om en pojke som fick besöka himlen, och jag läser just nu en bok om en pilot som överlevde en crash för fyrtio år sen, men först nu berättar han om sitt besök i himlen.

I vårt samtal undrade David: ”Om jag ber Gud riktigt vackert, tror du jag kan få besöka himlen och sen komma tillbaka igen?” Jag förklarade att de flesta av oss kommer inte tillbaka efter att vi når himlen. Tänk att ha denna underbara verklighet att se fram emot! Det enda som skymmer denna glada verklighet är tanken på mina nära och kära som inte har detta levande hopp. Listan på mina närmaste som jag beder för rör sig runt femtio. Det värker långt in i själen när jag tänker på alla som inte har hoppet om en evighet med Gud.

Barnen och jag pratar ofta om himlen. De minns sin morfar som fick flytta hem till Gud för tre och ett halv år sen. De vet att deras moster Eva är hemma hos Jesus. De tycker jag är en gammal tant så det blir nog snart min tur. En dag pratade David och Brianna om hur det skulle bli när jag dog. David ska ha min dator, det har han bestämt, så den behöver jag inte bekymra mig om. Brianna filosoferade om hur det skulle bli om deras mamma dog. Då fick jag ta hand om dem!

När vi tror på Jesus är tanken på döden den bästa av alla verklighter. Det bästa, vackraste och underbaraste vi kan tänka oss är inget i jämförelse med det som Gud berett. Pojken med den brustna blindtarmen är elva år nu. Jag så honom och hans föräldrar på teve i början på veckan och därför beställde jag boken.

Jag blev distraherad av mina tankar om himlen. Det är en bra distaktion! Jag ville berätta en intressant detalj från den 21 mars, som skulle ha varit min Bengts födelsedag: 72 år! Som jag berättade i förra bloggen publicerar jag en barnberättelse varje vecka, och i måndags var det nummer 72! För mig var det som en bekräftelse på uppståndelsekraften.

När vi flyttade till USA för snart 23 år sen fick jag ”ge upp” mina egna skriverier och arbeta med att adaptera bibellektioner som andra skrivit. Jag gick igenom en kris när jag fick begrava alla mina drömmar och ”glömma” allt det jag arbetat med i Peru och Bolivia. Jag var anställd av Assemblies of God och producerade deras söndagsskolmaterial. En god vän och pastor jag lärt känna i Florida sa till mig: ”Begrav alla dina drömmar vid Jesus kors. Om det behagar Herren kommer han att uppväcka dem.”

Bengt var den som led mest när min söndagsskoltidning La Perlita ”dog och begravdes”. Hans bön i många år var att jag skulle bli upprättad. Det var mycket besvikelser som låg i hans bön. När jag såg att jag på 72-årsdagen av Bengts födelse publicerade nummer 72 av den nya La Perlita tidningen som jag ger ut på nätet sa det ja och amen i mitt hjärta. Bengt fick bönesvar. Inte vet jag om Gud har berättat det för honom i himlen. Men här på jorden har jag fått bekräftelsen.

Det var under den värsta tiden av cancerbehandlingen som Gud la på mitt hjärta att på nytt publicera allt material jag skrivit i Peru och Bolivia, men nu till en publik från många länder. Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra det, visste inget om websidor eller bloggar. Jag är ingen expert men mycket har jag lärt mig och jag skriver daligen i hopp om att uppmuntra och leda människor till Gud och hoppet om den allra bästa av alla verkligheter.

En anna bekräftelse jag fått är en ny dator. Min var på dödens brant. Dom håller sig inte vid liv i många år. Jag hann inte börja bedja för saken, jag endast nämnde det för min måg. Så kom en förfrågan från ett av de spanska förlagen om jag ville korrekturläsa en bibel de skall publicera. Det var av nöden att jag skaffade en modernare dator. Gud ordnade med ett jobb åt mig så jag skulle kunna köpa dator, och han gav mig en dator så jag skulle kunna göra jobbet. Jag har hunnit till Psaltaren och har sänt in den första räkningen och när betalningen kommer för den delen kan jag betala av datorn. Så spännande att vara i tjänst för Gud!

Jag har inte samma funderingar som David om att få göra ett snabbt besök i himlen. När jag får komma till himlen vill jag stanna där. Men jag hoppas jag får bli kvar några år till här på jorden, åtminstone tills jag hinner publicera alla lektioner som skall ”uppväckas” på nytt.

Om du har drömmar som för tillfället är begravda, ge inte upp. Var trogen i det lilla, varje dag. Med Jesus i ditt liv kan du ha himmel redan här på jorden!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Om himlen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s