Alla Hjärtans Dag

Jag har min vän Anita i Örebro att tacka för att jag fick ett svenskt namn på Valentine’s Day, den 14 februari. Nog visste jag väl det, men efter 30 år kan man glömma vissa saker. Det är faktiskt 31 år sen jag var i Sverige på Alla Hjärtans Dag!

Förra året var jag i Peru och det tänkte jag berätta lite om nu. Det var befriande att efter cancerbehandlingarna och konvalescenttiden få lyfta på vingarna och flyga söderut. Att pappa och hans rara lilla peruanska fru var där satte pricken över iet. Ja, det var egentligen dem jag skulle hälsa på.

Jag har svårt att åka någonstans utan att  hålla en kurs och denna gång blev det söndagsskollärarkurs i Huancayo. Att den inföll samma helg som Alla Hjärtans Dag gjorde det enkelt och naturligt att välja ämne: Kärlek!

Min vision är att sprida kärleksutsäde, att visa på att den minsta lilla kärlekshandling kan multipliceras tusenfallt. Jag delade ut små hjärtan som jag tejpat ett litet senapskorn på. Jesus sa att om vi bara har tro som ett senapskorn så kan förunderliga saker hända. Det behövs så litet för att få stora resultat.

Gissa hur många senapskorn finns i burken!

Vi hade en tävling! Här ser du en liten kryddburk med senapskorn. Hur många tror du det finns i den? Denna lilla flaska mäter 9 cm och är 4 cm i diameter. Jag får gratulera min far som hjälpte mig räkna kornen och Walter (kursarrangören) som gissade rätt! Nej, det var inget fuskt. Han gissade faktiskt rätt. Och nu får du gissa. Skriv ett mejl till mig eller lämna en kommentar. Tävlingen går av stapeln även på mina bloggar på spanska och engelska. Priset blir inte en gosenalle. Det fick Walter och han var så glad för det! Vi får väl se vad det blir!

På väg mot Peru fick jag byta flyg i Miami. Där hade man dekorerat med följande budskap: ”Allt vi behöver är kärlek!” Gud är kärlek och i honom finns allt vi behöver!

På kursen satte vi alla på oss små hjärtan med VIP [Very Importatnt Person] som påminnelse om att alla är viktiga och betydelsefulla, och vi poängterade särskilt om barnen.

Nu vill jag påminna dig om hur viktig du är och hur mycket din vänskap betyder. Kanske du inte känner mig, men bara det att du läser min blog betyder oändligt mycket.

Glöm nu inte att gissa hur många senapskorn det finns i den lilla burken. Och när du gissar, tänk på hur mycket även den allra enklaste kärlekshandling kan betyda för en medmänniska.

Och nu måste jag berätta hur en av mina förra arbetskamrater har glatt mig. Vi brukade arbeta tillsammans när jag bodde i Florida. Hon bor kvar där och IKEA har kommit dit. Eftersom hon vet att jag är svensk var hon där och köpte godissnören och ett paket med bokstävskex för namnet IKEA. De kom med posten i måndags.

Jag var lite ledsen; kände mig ensam. Har varit tvungen att hålla mig inomhus i snart en och en halv månad på grund av förkylning och kallt vinterväder. Och inte har jag kunnat hälsa på mina barnbarn. Nu fick jag en chans att ge dem lite svenskt godis till Alla Hjärtans Dag, med ”K” kex så de inte skall glömma att mormor heter Kerstin. Jag har gjort var sitt minialbum med kort på dem och så får de lite svenskt godis. Paketet med dessa överaskningar är ivägsänt så det hinner fram till söndagen.

Du ser, det behövs inte så mycket för att göra en medmänniska glad! Och nu skall jag glädja dig med några bilder från kursen förra året.

Mary och Per Anderås som deltog aktivt i kursen

På grund av problem med mina fötter fick jag sitta så här och undervisa

Bild av publiken från kursen i Templo Sion, Huancayo, Peru

Utlovade premier för dem som gissade rätt på senapskornen

Förstapristagare Walter Mucha som organiserade kursen

Glöm inte att du är en VIP och att Gud älskar dig mer än du någonsin kan ana!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Kärleksutsäde. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alla Hjärtans Dag

  1. Bodil Sundquist skriver:

    4945 senapsfrön gissar jag

  2. Agneta skriver:

    Jag gissar på… Nej, förresten, jag skickar ett mail om min gissning, annars kan ju andra tävlanden se den!
    Kram!
    Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s