Ett omöjligt löfte att hålla

Min dotter Carina skulle ta sin barnaskara till en klinik för att få dem vaccinerad mot influensa. De var alla rädda för sticket, kanske mest David. ”Jag LOVAR att inte bli sjuk bara jag slipper”, sa han. Men ett sådant löfte är omöjligt att hålla.

Doctor David

Klappar hjärtat fortare än vanligt?

För ett par veckor sen satt han och lekte med sina Legos och byggde grävmaskiner samtidigt som han lekte doktor. Han hade roligt med att lyssna på hjärtat på dem. Inte lika roligt var det ett par dagar senare när han började känna sig dålig. ”Förlåt mig”, sa han. ”Jag har ljugit!” Han hade ju lovat att inte bli sjuk och nu kunde han inte hålla det löftet.

BrisB-day

Födelsedagsflickan Brianna Cole

Jag var på besök för vi skulle fira Briannas 5-års dag. Inte bara David fick influensa utan även hans mormor, så det har varit ett par jobbiga veckor med att försöka sköta jobbet fast krafterna legat nära noll. Vissa dagar har jag stannat hemma och gjort så mycket jag orkat. Varje dag har jag tänkt blogga lite på svenska men inspirationen lekte kurra gömma med mig!

När David och Lana firade sin 6-års dag hade deras mor ordnat med kalas, men ingen kom. Brianna hade bättre tur. Flera av hennes kompisar från skolan kom. ”Det är inte rättvist”, tyckte David. Jag håller med. Det är mycket här i livet som inte är rättvist.

BoyBriToMarry

E-J den söte pojken Brianna gillar

Det viktigaste för Brianna var att pojken hon vill gifta sig med skulle komma. Och det gjorde han! Hans mor och ett par av hans bröder var också med.  Kolla om inte han är söt! Inte att undra på att hon vill ha den lille grabben.

S_Cloe

Cloe med sina beundransvärda glasögon

Brianna beundrar denna lilla flicka? Varför? Därför att hon alltid har glasögon på sig. Jag minns när jag som tonåring fick skaffa glasögon. Min mamma retade mig och sa att jag bara hade dem för syns skull. Vad har man glasögon för om inte för syns skull?

TranslatorEditorTeam

Jag och min hårlöse kompis Charles

Förra året när vi firade Brianna hade jag inget hår. Tack och lov, det har växt ut igen, men förra tre veckor sen  jobbade jag med en kompis som är helt flintis. Det är ju modernt nuförtiden att karlar rakar av sig håret. Jag gillar det inte riktigt, men smaken är ju som baken, delad, och i ett fritt land lever vi. Jag sa till honom att jag inte varit så modig när mitt huvud såg ut som hans. En annan av mina goda vänner har levt med flintis sen han var trettio. Han säger att Gud har skapat två sorters huvuden, dem som har är stolt över och dem som han täcker med hår!

TelePrompter

Detta är en teleprompter

Min vän med det avrakade håret var mannen som hjälpte oss att komma till USA. Han rekomenderade mig till förlaget Life Publishers och vi jobbade tillsammans i flera år, jag som redaktör och han som redaktionschef. Efter 15 år av att ha gått skilda vägar möttes vi igen för att göra en inspelning på video om Jesus liv. Jag hade översatt texten och han skulle tala in den. Så jag skötte en ”teleprompter” (vad det nu heter på svenska). Jag fick se till att rulla fram text efterhand som han läste.

TheMOC

Den skojfriske MOC som har ett huvud som Gud stolt visar upp!

MOC betyder ”Man och Camera”, och det skojade han om. Han undrade om jag kände mig sårad eftersom det togs för givet att det skulle vara en man bakom kameran. Eftersom det inte ens korsat min hjärna sa han att det var nog för att jag växt upp i ett ”macho” samhälle. Vem vet? Jag har i alla fall fått mina små stötar för att jag varit en kvinna med framåtanda. Jag minns en gång när jag presentera vissa förslag till en grupp män. De tyckt jag hade bra ideér, men de sa: ”Detta borde ha kommit från en man. Eftersom du är kvinna kan vi inte acceptera det!” Det är skrattretande. Inför Gud är det i alla fall ingen åtskillnad.

S_JorgeMalena

Jorge och Malena som har en liten Jesse i himlen

Min kompis som förlorat lille Jesse är tillbaka på jobbet. Det är svårt för henne när hon ser andra mammor. Hon fick bara ha sin lille pojke hos sig i tre dagar. En mycket vacker tacksägelsestund hade vi på begravningsbyrån vid kyrkogården där både Bengt och Eva-Marie är begravda. Rummet där vi höll till var detsamma som där vi hade tagit farväl av Bengt för två år sen. Livet går vidare, med det ljuva hoppet av en dag får vi alla träffas hos Jesus, där Gud kommer att torka alla tårar.

Tydligen har inspirationen titta fram ur sitt gömställe för jag ser att det blivit en hel del skrivet. Det regnar för fullt ute. Om en stund måste jag ta mod till mig och ställa ut soptunnan för sopbilen kommer tidigt imorgon bitti. Egentligen är det rena rama slöseriet! Jag får betala $15 i månaden för att slänga ett par ynkliga soppåsar i veckan. Men var skulle jag annars göra av de soporna? Plast och papper kör jag till återvinning!

Mirror discovery

Sarah upptäcker sin bild i spegeln

Jag älskar bilden av min ”baby” med sin baby. Sarah upptäcker hur fin hon är, redo att gå till kyrkan. Och här nedan är de andara barnen i sina nya T-shirts. För en dryg månad sen var de med att lansera en ny församling i Muskogge, Oklahoma. Både Carina och Thom är mycket engagerade. Thom spelar trummor, sköter ljudsystemet och leder bilbelstudier på torsdagskvällarna. Carina hjälper till med barnpassning (hon har ju fyra egna att se till också). Så nu blir det inte ofta de kan komma och hälsa på mig.

9-13-09 Launch Sunday3

Brianna, David och Lana söndagsfina

Innan jag sätter stopp ock skickar inspirationen tillbaka till gömstället måste jag berätta vad som hände med Thoms bibel som jag nyligen gett honom. En dag när familjen var på möte i Tulsa och skulle bila hem glömde han den ovanpå biltaket. Resan hem var ungefär 80 kilometer och hastighten på expressvägen över 100 kilometer i timmen. Hur den höll sig fast är en gåta. Och inte nog med det, den blev liggandes hela natten i ösregn! Den får gå till historien!!!

Survivor_Bible

En Bibel som går till historien

Jag tror jag avslutar med en bild på min pastor i Faith Assembly här i Springfield, Missouri. Han predikade om vittnesbördet vi bär omkring. Vad är det för slags vittnesbörd? Jag hoppas det är inspirarande och upplyftande. Människor omkring oss måste få se att glädjen i Gud är en glädje som håller.

Pastor_Testimony

En mycket inspirerad pastor Jerry Snavely

David lovade att inte bli sjuk. Det är ett omöjligt löfte att hålla. Jag lovar att bättra mig och blogga lite oftare på svenska. Jag har massor med roliga saker jag vill berätta om mitt liv. När jag var i Sverige fick jag med mig gamla brev och album så det gällar bara att få allt sorterat.

Vi hörs snart igen. JAG LOVAR!

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Vardagsliv i USA. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett omöjligt löfte att hålla

  1. Sven-Agne Hulth skriver:

    Jag har sett bilderna. Du är en GUDA-gåva för många. Kram Sven-Agne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s