När planerna blir fördröjda

För mig har livet bestått av planer, många och olika. Nu när pensionsåldern sakta kryper på, har jag huvudet fullt av planer för hur jag skall använda tiden när jag får betalt utan att vara tvungen at gå till jobbet varje dag. Jag har ett arkivskåp fullt med material som jag samlat under åren för den dag jag skall pensioneras. Då skall jag skriva för fullt. Det har jag planerat under minst tjugo år!

När Bengt levde pratade vi ofta om att så fort jag blev pensionär skulle han och jag resa tillsammans och hålla kurser för söndagsskollärare. När Bengt reste runt som bibellärare fick han göra det själv eftersom min uppgift var att sköta marktjänsten. Nu blir det jag som får resa runt själv. En del resor blir det säkert, men jag skall använda mig att det nya och moderna komunikationsmedlet, det jag använder just nu: World Wide Web som det heter på engelska, det världsomfattande nätet!

För tio månader sen sattes planerna i verket för en hemsida på spanska. Eftersom detta görs på frivillig bas är ekonomin en stor faktor i det hela. Jag kan inte anställa medhjälpare och inte heller punga ut med tusentals dollar för att få en hemsida gjord. En kompis på jobbet lovade hjälpa mig, men han är mycket upptagen och tiden går. Mina planer sitter på hyllan och jag blir lite frustrerad. Nu har min måg lovat hjälpa mig, men som ha sa häromdagen: ”Om du pratade med din dotter så hon inte planerade så mycket saker för mig under veckosluten kanske jag kunde få mer gjort!” Så nu sitter jag här med mina planer och får inte mycket gjort. Vi har i alla fall hunnit en bit på väg och jag kan skriva artiklar, ungefär som jag gör här.

 

Gospel Swedish

 

 

När jag bad för saken imorse kom jag att tänka på hur frustrerad Gud måste bli på oss människobarn som drar ut på tiden med att fullfölja hans planer. Han har gett oss en befallning att gå ut i världen att predika evangelium till allt skapat. Oftast är vi så upptagna med ditt och datt att det blir inte mycket predikande gjort.

Enligt beräkningar som nyligen gjorts föds det 360,000 barn varje dag och varje dag går omkring 153,000 människor över gränsen in i evigheten. Under tiden jag skrivit denna betraktelse har 20,000 människor gått in i evigheten. Hur många av dessa hade hört budskapet om Jesus och tagit emot hans erbjudande om syndernas förlåtelse och evigt liv? Bara tanken på alla som inte får del av frälsningsbudskapet skär som knivar inom mig.

Om jag känner sådan vånda och nöd, hur skall då inte min Frälsare känna det, han som gav allt för vår räddning! Guds planer om att rädda världen ligger i våra händer. Han har bestämt att vi skall vara hans redskap. När redskapet inte samarbetar med Mästaren blir verket ofullbordat.

Jag minns från tonåren när jag brevväxlade med min kompis Gunvor. Alltid överst i brevet stod det med stora bokstäver: JESUS KOMMER SNART! Det har gått en del år sen dess men budskapet är lika aktuellt idag, om inte ännu mer. De ungdomar jag höll ihop med var i brand för Gud. Vi hade en enda och innerlig bön: ”Gud, sänd en väckelse och börja med mig.”

Jag känner samma brinnande längtan idag att sprida glädjebudskapet om Jesus. Min spanska hemsida skall bli ett av medlen jag använder mig av. Där skall jag publicera gratis allt undervisningsmaterial jag skrivit under åren jag var missionär i Peru och Bolivia. Så jag blir lite otålig när det drar ut på tiden.

Låt oss ”förbrännas i offergärningar”, som Nils Bolander skriver i följande dikt. Jesus är värd vårt allt. Låt oss påskynda hans planer på att frälsa världen!

 

                                 Förbrännas i offergärningar

                Att stå som styliter på pelare och blunda är ingenting stort.
                Nej, vi vilja vara Guds spelare, som sätter allt på ett kort.

                Ni alla vår Herres små sparare, som snåla med himmelskt bröd,
                det finns något underbarare – att spela om liv och död!

                Att stiga med blickarna flammande av syner till dödsriket ner
                och vittna –om ock blott stammande– i själarnas slumkvarter.

                Att bjuda människotrasorna en korstfäst i hädelsens Rom,
                att trotsa de tätnande fasorna och leva kristendom.

                De snåla ej, världens ösare, när de ösa ur fåfängans brunn.
                Gud väntar på kristna slösare, som slösa med hand och mun.

                Nu satsa vi djärvt till ett tärningskast. Vedervåga vi allt?
                Blott de som tjäna villigast göra som Kristus befallt.

                Må ödets rullande tärningar skänka vad Herren vill.
                Förbrännas i offergärningar hör oss spelare till.

                                                                                           Nils Bolander

 

Vill du läsa mina inlägg på engelska, gå till: www.kelund.wordpress.com

Min spanska sida: www.hermanamargarita.com

Annonser

Om kelund

My name is Kerstin Anderas-Lundquist. I was born in Sweden to Per & Brita Anderas, on March 6, 1946. In 1948 we left to begin a missionary life in Chile; in 1956 we moved on to Peru. On May 1, 1969 I married an all-Swedish guy from Karslkrona: Bengt Göran Emanuel Lundquist. God blessed us with two daughters: Eva-Marie Elizabeth and Ruth Carina. We served as missionaries in Peru and Bolivia. In 1988 we moved to the United States to work at Life Publishers in Miami, Florida. I was to assist in developing the line of Sunday School Curriculm in Spanish known as Vida Nueva. I live in Springfield, Missouri, and am retired from work at the Assemblies of God Headquarters. My husband and daughter Eva-Marie have been promoted to Heaven. Carina is married to Thom Cole and they have given me four gourgeous grandchildren, even five (teen-age John). I will be writing about my life, past and present, blended with visions for the future. My deepest desire is to spread the “seed of love”–inspiration to serve God and our neighbors with love and compassion.
Det här inlägget postades i Kärleksutsäde. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s